CANAPE "häränfiletta melbatoastilla"

Raaka-aineet

Naudan sisäfilettä
tilkka oljya, paistamiseen
ripaus merisuolahiutaleita
ripaus mustapippuria myllystä
kokojyvaleipaviipaleita
tilkka hyvää oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
tuoretta piparjuurta
Kermaa
tuoretta lehtipersiljasilppua

Jaa resepti

Ohje

1. Ota paksu sisafileepihvi/t huoneenlampoon vahintaan puoli tuntia ennen kypsennysta. Lorauta paalle vahan kasvioljya ja mausta suolalla.

Kuumenna parilla pannu "savuavan" kuumaksi ja paista pihvit sitten mediumiksi. Aika riippuu ihan pihviesi paksuudesta ja lampotilasta ennen paistamista. Huoneenlampoiset pihvit (noin 4cm paksut) noin 3min. puoleltaan. Jata pihvit pannulle rauhoittumaan ja jaahtymaan toviksi.

2. Poista leipaviipaleista kuoret ja paahda viipaleet kauniin ruskeiksi. Leikkaa leivat sitten horisontaalisesti puoliksi ja hiero paahtamatonta pintaa kevyesti poytaa vasten. Nain saat leivista mahdollisimman ohkaisia.

Leikkaa viipaleet sitten kolmioiksi ja laita uunipellille paahtamaton puoli ylospain. Ripauta paalle vahan oliivioljya ja mustapippuria. Viimeistele pinta nopealla grillauksella uunissa.

3. Leikkaa hyvin levannyt pihvi ohuiksi suikaleiksi ja kaari jokainen suikale rullaksi. Laita rulla jokaisen leipapalan (melbatoastin) paalle.

Raasta piparjuuri hyvin ohueksi raasteeksi ja lisaa joukkoon kermaa. MAISTA! Piparjuuri on aikas tymakkaa...joten kannattaa maistella ja lisailla kermaa vahin erin. Mausta ripauksella suolaa.

4. Laita jokaiselle canapeelle tilkka piparjuurikastiketta ja viimeistele persiljamurskalla.

Tarjoa huoneenlampoisena vaikkapa hyvan oluen kanssa :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Tama kuullostaakin aika miehiselta pikkupurtavalta...mutta naiset maistelkaa myos!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään