6 362
6 362

Lordi-kakku vadelmista ja salmiakista

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta*
1,5 dl salmiakkihippuja*
2 rkl maitoa
2 dl vadelmia
*dr. oetker

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, salmiakki, maito ja vadelmat (pakastevadelmat voi laittaa jäisinä). Sekoita vain sen verran että seos on tasaista. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se alkaa irrota reunoista ja kun tikulla kokeiltaessa koostumus on kiinteä.

Kumoa kakku mahdollisimman pian uunista poisoton jälkeen. Anna kakun jäähtyä ja koristele esim. tomusokerista ja sitruunamehusta valmistetulla sokierikuorrutuksella.

Jos et halua kakusta harmaata, toimi seuraavasti: Valmista taikina normaalisti, mutta jätä salmiakkihiput syrjään. Kaavi taikinaa vähitellen vuokaan ja ripottele salmiakkia joka väliin niin, että sitä on tasaisesti ympäri kakkua.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Appelsiini-suklaamuffinssit
  • 0 1 Suklaatoffeemuffinssit
  • 4 4 Suklaamuffinit
  • 1 7 Synttärikakku spidermanfanille
  • 1 1 Rasberry cupcakes
  • 41 10 Helpot ja hyvät vadelmamuffinit

Kommentit

tuh
Tämä jakoi testikaverien mielipiteet. Ulkonäön perusteella kakku sai nimensä (ei voinut kauniiksi kehua), mausta tykättiin. Maistuu tosi hyvältä, mutta erilaiselta. Esim. halloween-teemaisissa lastenjuhlissa voisi toimia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään