27 418
27 418

Bataattileipä - Bolo do caco

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

5 dl vettä
500 g bataattia tai perunaa
25 g hiivaa
12-14 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Huuhdo ja kuori bataatit. Leikkaa ne pienemmiksi palasiksi ja keitä pehmeiksi. Kokeile tikulla ne pehmenevät nopeasti. Ota liemi talteen ja lisää vettä, että saat puoli litraa lientä. Muussaa bataatit vatkaimella tai haarukalla. Liuota hiiva kädenlämpöiseen liemeen. Lisää bataattimuusi ja suola ja alusta taikina vehnäjauhoilla niin, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan nousta 40 min. Jaa se sitten kahdeksaan osaan ja muodosta litteitä, noin 1-2 cm paksuisia leipiä. Tässä voit tarvita lisää vehnäjauhoja, että saat leivät muodostetuksi. Anna nousta parikymmentä minuuttia pellillä liinan alla ja paista 225° 12-15 min.

Pieni muutama valkosipulin kynsi ja silppua persiljaa. Sekoita ne levitteeseenn esim. voihin, margariiniin, Beceliin .... Leikkaa lämmin leipä puoliksi ja levitä väliin tekemääsi levitettä.

Syö heti vaikka tomaattisopan kanssa tai pakasta ja lämmitä uunissa ennen ateriaa. Voit kääriä leivän folioon jo valmiiksi täytettynä ja laittaa jääkaappiin, jos syöt sen myöhemmin. Niin sen voi myös pakastaa.

Lämmittäessäsi käännä uuni 200 asteeseen ja  leipäpaketti sinne n. 10 minuutiksi, voi sulaa ja valkosipuli ja persilja maistuvat ihanilta.

Minun leivistäni tuli aika paksuja. Jos haluat niistä litteämpiä niin tee sentinpaksuisia, kun leivot.

Nämä leivät tuli tehtyä Amália Rodriguesin fadolaulua kuunnellessa. Bom apetite !

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 4 Langoše - paistetut leivät
  • 2 0 Tulista okraa - Bhindi do pyaaza
  • 2 2 Pudim do copo
  • 13 3 Paprika - juustosarvet
  • 3 5 Bataattileipä
  • 2 4 Karjalanpiirakat - Karelian pasty

Kommentit

Mustikka
Terveisiä Madeiralta ja muualta Portugalista. Ravintolassa Madeiralla tarjotaan bolo do cacoa alkupalana ja tietysti sitä saa tilata myös sopan kanssa tai minkä kanssa haluaa. Juhlapäivinä ja festivaaleilla ulkona on tavallisesti leivontapaikka, josta saa ostaa bolo do cacoja valmiiksi täytettyinä ja lämpiminä. Toisesta kojusta voit ostaa juomaa. Kaikkea on tarjolla. Ihana iltapala ja paljon iloisia ihmisiä. Matkan muistoja ajatellessa voi itse leipoa bataattileipiä valkosipuli-persiljavoin kanssa ja nautiskella vihanneskeiton tai tomaattisopan kanssa. Aina maistuu.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään