Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • Munakoisoa
  • peruna- tai maissijauhoja
  • kasviskuivuri

Kuivatut Munakoisot

Törmäsin tähän Shaanxin provinsin/maakunnan pohjoisessa, Kiinassa. Tekotapa on hyvin yksinkertainen ja kuivurilla hyvin tehokas. Kiinassa kuivattaminen tehdään pääsäätöisesti ulkona auringossa, kestäen 2 - 3 päivää säästä riippuen - ne jäävät heillä kuitenkin melko ruskeiksi, koska oxidointia/hapettumista kuitenkin tapahtuu perinteisessä tavassa. 

Vaikka olen kyllä kuivattanut monella eri tavalla ja kaikentaista jopa ruoasta askarteluun asti, niin tässä yllätys oli tärkkelysjauho. Maissijauho tai perunajauho on ihan kiinni omista meiltymyksistä, omasta viljelystä/sadosta ja muusta saatavuudesta. Älä kysy, miten vaihtoehdot C tai D toimivat, vaan kokeile ja kommentoi reseptiin kokemuksesi OMASTA kokeilustasi. 

Leikkaa munakoisot yksitellen siivuiksi ja ÄLÄ laita minkäänlaiseen nesteeseen. Munakoiso kerrallaan käännä tärkkelysjauhossa. Painele kokainen siivu jauhoissa, hiero sormilla tasainen kerros tärkkelystä leikkauspintaan ja kopauttele ylimääräinen pois. 

Asta siivut kuivuriin ja aloita kuivaaminen. Palat voivat kostettaa toisiaan reunasta, joten käytä tila hyväksi, mutta muista, että kuivattavan ilman pitää päästä läpi kaikkiin kerroksiin. Itselläni on kuivuri töissä, missä on vain yksi asetus lämpötilan suhteen, joten menen sillä.

Alkupaino oli 1,129kg ja jäljelle jäi 120g 

Unohda itkettäminen suolalla tai muut mausteet - Laita ne siihen ruokaa, koska näitä ei syödä "sipseinä"... 

Kun siivut ovat kuivia, niin kopauttele siivut vielä kerran tärkkelyksestä ennen purkittamista. Ilmatiivis purkki on paras vaihtoehto, ettei ilmankosteus pääse pilaamaan satoa tai tiivis pussi (säilytysaika lyhyempi). 

Kokeilen näitä Pasta Normaan mukaillen ja sitten lihapataan lasissa, sekä kiinalaisten omaa reseptiä aiheeseen kuuluvana... 

Hyvää Ruokahalua!!! #itse tehty #kuivata #Foodie

Helsinki 08.09.2021

FM/FutoMaki