Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • Gnocchi
  • Voita
  • Sokeria
  • Jauhettua kanelia
  • Vettä

Gnocchi alla Veneta Carnevale

Tämä on hyvin yksinkertainen ja helppo lämmin jälkiruoka. En laita mittoja, koska keitän/teen tätä ihan silmä- ja käsituntumalla, kuten nytkin. Katso, että raaka-aineet ovat kaikki hellan vieressä valmiina, koska tässä ei juoksennella pitkin keittiötä ja pengotaan kaappeja.

Laita gnocceille vesi kiehumaan, mutta ilman suolaa, koska suola hidastaa veden tuomista kiehumispisteeseen (veden tiheys). Ota nyt pannu ja lisää voita. Sulata voi (ei margariinia) ja lisää sokeria. Sokeri voi olla tummaa ruokosokeria, muskovadoa, fariinia, kidesokekeria jne. 

Laita voita pannulle ja sulata. lisää sokeri ja hämmennä kaiken aikaa, kunnes seoksesta tulee kauniin ruskeaa - ÄLÄ polta sokeria, josta tulee silloin kitkerää. Heti, kun vesi kiehuu, lisää suola ja gnocchit veteen. Kun gnocchit tulevat pinnalle, anna ainakin valmistuotteelle 1- max. 2 minuuttia keittoaikaa. 

Lisää pannulle hiukan vettä ja sekoita ohueksi karamelliksi. Lisää kanelia ja jatka sekoittamista. Siivilöi gnocchit ja lisää pannulle. 

Kääntele kauttaaltaan hyvin, laita esille ja ripottele hiukan kidesokeria päälle - tarjoile heti kuumana...

Minulle nämä olivat herkkua ja nautin näistä turkkilaisen kahvin kanssa (resepti linkitettynä) lusikalla syöden... En suosittele mitään minttuja jne. mutta ehkä oikeaa kermavaahtoa lusikallinen?

Muoks. Jokaisesta reseptistä voi myös oppia jotakin. Itselläni tämä tekemiseen menee korkeintaan 15 minuuttia, joka on mahdollista, kun tietää mitä tekee ja miksi. Laitan ihan ensimmäisenä veden kiehumaan. En lisää vielä suolaa ja laitan kannen päälle. Sitten kaikki muu esille. Aloitan "kastikkeen" teon heti. Välittömästi, kun vesi kiehuu, poistan kannen, suolaan veden ja lisää sinne gnocchit. Kansi pysyy auki, että näen milloin kaikki ovat pinnalla ja sitten 1-2 minuuttia keittämistä. Viimeistele kastike. Siivilöi gnocchit ja sekoita kastikkeeseen - Valmista... 

Tietysti myös kattila ja lämpölähde vaikuttavat valmistusaikaan. Itselläni oli täällä Skopjen "mökillä" paksu- ja tasapohjainen kattila, sekä keraaminen liesi. Kaasuliesi olisi nopeampi ja induktio nopein.

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

Skopje 10.06.2021