Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • hyvän kokoinen pala välikyljystä ( ainakin 200 gr per syöjä )
  • manteliperunaa ( mandelpotatis ) puikulaperunaa ?
  • neljän eri värin porkkanaa, punasipuli
  • Butternut kurpitsaa oliiviöljyä, merisuolaa
  • timjan oksia, tai kuivattua, jne. voita & öljyä lihan paistamiseen

Karitsan välikyljys &uunipaahdetut juurekset 18.4.2017

Lämmitä uuni 225 asteeseen

kuori ja pilko kaikki juurekset , ei perunoita,  suurinpiirtein saman kokoisiin paloihin, perunat halkaiset vaan pituussuuntaan kahtia. Kaikki uunivuokaan, mausteet ja oliiviöljyt päälle, sekoittele kaikki kunnolla ja anna perunoitten leikkauspinnan olla ylöspäin, siis kuori alas.

Aloita nyt lihan valmistelut kun juurekset ovat uunissa paahtumassa  syömäkelpoisiksi, n. 25 min. ovat valmiit, sitten lämpö pois päältä, uunin luukku rakoiselle. Paista välikyljys maustetussa öljy&voi sekoitteessa kunnes sisälämpö on ainakin 58 astetta. Anna lihan levätä joko kannellisessa kulhossa tain alumiini-folio-käärössä n. 10 min . Älä vaan tiskaa paistinpataa !

Lihasta tulee hyvää nestettä , se paistinpataan kunnon loraus punaviiniä ja tilkkanen tomaattipyrettä, maizenaa ja vettä, kiehuta hetki ja siilaa kastike. Käytän aina yrttioksia ja murskattuja valkosipulin kynsiä padassa lihan  paistamisen aikana. Tästä soosista tuli ihan taivaallisen ihanaa !( sanoi Ukko )

Tarjoile liha annospaloihin leikattuna juurespedillä,  valkosipuli&persiljavoin kera, sen teemme aina itse.   Perunat poimin eri kulhoon kun tuli niin paljon vihanneksia vaan kaikki hävisivät kuten aina....