Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • 1 kotikokki
  • 1 aikomus kokata

Karitsan paahtopaisti

Alkuperäinen ohje: http://aitoaarkiruokaa.fi/karitsaa/Tarvitset: 2 karitsan paahtopaistia (150-220gper pala ) 1,5tl suolaa (noin 7g) öljyä paistamiseen

Öljy-mausteseos: 1rkl kuivattua timjamia 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna 3rkl oliiviöljyä 1rkl vastarouhittua mustapippuria

Valmista näin: Suolaa karitsan paahtopaisti kaultaantaan ja laita pannu kuumenemaan. Lorauta pannulle hiukan öljyä ja paista karitsa joka puolelta, kunnes siinä on kauttaaltaan kaunis väri. Tässä kuluu noin 4 minuuttia.

Sekoita öljy-mausteseoksen ainekset yhteen ja valele seosta paiston jälkeen karitsan pintaan. Nosta paisti paistoastiaan yksinään tai bulgur-vihannespedille. Paista uunissa 140 asteessa noin 8-10 minuuttia. Jos sinulla on sisälämpötilamittari, voit täsmäkypsentää sisälämpötilan 54-57 asteeseen, oman mieltymyksen mukaan.

Nosta vuoka uunista ja odota vähintään 5 minuuttia, ennen kuin leikkaat lihan viipaleiksi. Huomioi leikatessa syiden kulkusuunta ja leikkaa poikkisyin. Syyt on helpompi tunnistaa ennen kypsennystä esimerkiksi siitä, miten rasva (valkoinen osa) kulkee syiden välissä.