Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • 1 pss jääsalaattia (tai muuta haluamaasi raikasta salaattia)
  • ½ granattiomena
  • 1 pkt halloum juustoa
  • 1 prk ananaspaloja
  • ½ kurkku
  • pari kourallista Cashew pähkinöitä

Raikas halloumsalaatti

Huom! Määriä voi hieman soveltaa - halutessaan jotain enemmän, sitä voi laittaa enemmän, ja päinvastoin. Määrä oli kohtalainen, riitti hyvin lisäkkeenä yhdellä aterialla 4 henkilölle.

 

1. Paista ensin halloumit, että ne ehtivät jäähtyä. Siivuta halloumpala n. 1½cm siivuiksi, ja lisää kuumalle pannulle ensin yksi siivu. Paista testiksi molemmin puolin. Jos tulos on hyvä, paista loputkin. Jos juusto kuitenkin sulaa/muita ongelmia ilmenee, säädä lämpöä hieman kuumemmaksi tai viileämmäksi. Tarttumaton pinta on paras tässä, halloum jää helposti kiinni pannuun. Paista kauniin ruskeaksi pinnalta.

2. Leikkaa siivut n.1x1cm kuutioiksi, ja jätä jäähtymään.

3. Revi salaatinlehdet suupalan kokoisiksi paloiksi kulhoon (ei tarjoilukulhoon kuitenkaan, vaan sekoituskulhoon) ja valuta ananakset. Kuutioi kurkku, ja laita ananas ja kurkku salaatinlehtien joukkoon.

4. Puolita granaattiomena, ja varovaisesti irroita siemenet valkoisesta sisuksesta. Ole huolellinen, ja laita vain siemeniä salaattiin. Varo! Granaattiomena värjää paikat hyvin helposti, eikä se lähde irti.

5. Laita siemenet salaattiin, lisää jäähtyneet juustokuutiot, ja lopuksi laita pari kourallista cashew-pähkinöitä joukkoon. Sekoita, ja kumoa salaatti tarjoilukulhoon, tai tee valmiita annoksia (kuten minä kuvassa)