Sulje näkymä

Raaka-aineet

Kuhafileet

(Tämä oli jo keskustelupalstalla. Kirjoitinpa itselleni ylös, kerääntynyt niin paljon joulun jälkeen kuvia, pitääpi vähän perata ennen kuin kaikki unohtuu).

Nahatonta kuhafilettä. Pääpuolen alussa, rinnan ja vatsapuolen taitteessa on n. 4 - 5 sentin matkalla haukimaisia ohuita ruotoja. Ei ole mitenkään helppoa poistaa filettä tuhoamatta. Kun syöjät nuo tietää, eipä ole ongelma.

Iso sipuli puoliksi. Puolikas pieneksi silpuksi, toinen isommaksi. Sekoita pienempi silppu silputun tillin seuraksi ja sekoita keskenään.

Laita fileille hienoa merisuolaa, sitruunapippuria. Pannulle reilusti voita sulaksi, fileet "nahka"puoli alaspäin pannulle. Kevyellä porinalla 4 - 5 minuuttia. Kypsyyden etenemisen näkee fileen valkoiseksi muuttuvasta väristä. (Käännä leveällä lastalla filettä rikkomatta ympäri ja anna olla 2 - 3 minuuttia. Tuon jälkeen valmista).

Uuni 175 astetta, kiehauta kattilassa hernemaissiporkkanat (250-400 gr) lämpimäksi.

(Kuvat) Itse paistoin tuon 4 minuuttia fileitä vain aloituspuolelta. Nostin lastalla uunivuokaan, pinnalle sipulitillisilppu, ohuet voiviipaleet. Uuniin 10 minuutiksi. Paista sillä aikaa loppusipuli paistorasvassa pehmeäksi.

Uunista fileet tarjoiluun, nosta paistosipulit seuraksi ja lusikalla ruskistunut voi vielä pintaan. Hernemaissiporkkanat, tuoresalaatti seuraksi ja mieluusti perunaa tavalla tai toisella.

(Tätähän en itse saanut, kiitokset sain, joten eiköhän tuo syötävää tainnut olla).