Sulje näkymä

Raaka-aineet

  • 500 g kuivattua ruusunmarjaa
  • n.500 g rusinoita
  • n.1 kg omenoita
  • 6 1/2 kg sokeria
  • Karahvi Käymispakkaus omille marjoillle

Seitan Ruusunmarjaviini

Laita siiviläpussi puhtaaseen käymisastiaan.Kaada marja/hedelmäseos pussiin ja sullje se! (Minä liotin kuivattuja ruusunmarjoja kuumassa vedessä kunnes vesi jäähtyi).

Lämmitä 5 litraa vettä (50-asteiseksi) ja kaada käymisastiaan.Anna mehustua kannen alla muutaman tunnin ajan.

Liota 3 1/2 kg sokeria kuumaan veteen ja kaada sokeriliemi käymisastiaan. Lisää vettä niin,että kokonaismäärä on hieman reilut 20 litraa.

Sekoita hiivaravinne 2desiin haaleaa vettä(25-30 asteista) ja sekoita käymisastiaan. Herätä hiiva haalealla vedellä 15min.(ohjeet on pakkauksessa myös) Tarkista,että viinimehu ei ole kuumaa vaan alle(30astetta) ja kaada herätetty hiiva käymisastiaan. Sulje astia vesilukolla ja ravistele voimakkaasti.

Anna viinin käydä 5-6 vrk.

Kun viinin ominaisuuspaino on 1000-1005 sulata loput sokerit kuumaan veteen ja jäähdytä sopivaksi ja kaada käymisastiaan. Anna viinin käydä loppuun tai sopivaan makeusasteeseen.

Lappoa viini puhtaaseen käymisastiaan ja lisää käymisen pysäytysaineet.

Anna seistä muutama päivä. Lappoa taas puhtaaseen astiaan ja lisää sen jälkeen kirkastusaineet.

Kun viini on noin viikon kuluttua kirkastunut voit jälkimakeuttaa sen tai pullottaa. Viinin voi kypsyttää joko käymisastiassa tai pulloissa.

P.S Käymispakkauksessa on hyvät ohjeet,voit noudattaa myös niitä. Ja siellä on myös vinkkejä säilytyksestä ja koska viini on parasta.