Asennetta ruoanlaittoon

Poppamies on tullut tunnetuksi erityisesti chili- ja grillaustuotteistaan, korkeasta laadusta ja arvostuksesta ruokaa kohtaan. Olemme alusta asti olleet oman tiemme kulkijoita ja tuoneet tuotteillamme nuorekasta piristysruisketta suomalaiseen keittiöön. Suomalaiseen ruokaan sopii mielestämme oikein mainiosti myös hieman mausteisempi asenne!

Poppamiehen valikoimasta löytyvät parhaat chili- ja BBQ-tuotteet sekä laaja valikoima muita maistuvia ruokatuotteita. Oman tuotemerkkimme tuotteet valmistetaan parhaista raaka-aineista useissa tuotantopaikoissa ympäri maailman. Kehitämme tuotteitamme tinkimättömällä asenteella kunnes olemme niihin sataprosenttisen tyytyväisiä. 

Poppamies ja kestävä kehitys

Poppamiehelle maku on aina ykkönen, mutta se ei saa koskaan syntyä toisten kustannuksella. Siksi olemme panostaneet kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteisiin. Poppamies on esimerkiksi sitoutunut BSCI:hin, joka on maailmanlaajuinen aloite työolosuhteiden parantamiseksi. Viljelijöiden kanssa sovitaan kilohinnat vuodeksi kerrallaan, ja välillä käymme paikan päällä moikkaamassa heitä ja kyselemässä, miten menee ja miten heitä on kohdeltu.

Hiilijalanjäljen osalta on tehty paljon toimenpiteitä, jotta se saataisiin minimoitua kaupan hyllylle asti. Osa raaka-aineista on täysin hiilineutraaleja, ja esimerkiksi vuodesta 2010 lähtien kaikkien Costa Ricassa tehtyjen tuotteiden valmistuksessa olemme päässeet neutraaliin hiilijalanjälkeen. Sitten on tietysti paljon pieniä juttuja: majoneesipullomme ovat kierrätettäviä, pahvit on kierrätetty alusta asti ja koko Suomen varasto on maalämmössä. Myös kaikki lentomatkat on hyvitetty, ja pyrimme muutenkin välttämään turhaa ramppaamista.

Joku voisi väittää, että olisi paljon ekologisempaa valmistaa kaikki tuotteet Suomessa. Tällöin raaka-aineet ja materiaalit pitäisi kuitenkin rahdata tänne. Nyt tilanne on sellainen, että chili kasvaa Costa Ricassa sen tehtaan läheisyydessä, jossa siitä tehdään kastiketta. Portugalissa tehtyjä tuotteita varten jopa valmistetaan muovipullot samalla tehtaalla. Poppamiehen tuotteita ei myöskään kuumenneta moneen kertaan, vaan esimerkiksi omenat tuodaan tuoreina suoraan tehtaalle. Energiaa säästyy ja makukin on parempi.

Poppamiehen tavoite ylipäätään on tehdä puhtaita tuotteita ympäristöä rasittamatta. Fokuksessa on ajatuksen todeksi eläminen tänä päivänä, sen sijaan että mietitään miten maailma pelastetaan vuonna 2050. Aina kun tehdään uusia tuotteita, mietimme hiilijalanjäljen pienuutta ja vastuullisuutta. Kumppaneilta edellytetään myös samaa – monia yhteistyökumppaneita on jouduttu hylkäämään tämän takia. Esimerkiksi Portugalissa kasvatettiin juuri 19 chililajiketta, jotta saatiin selvitettyä mitkä lajikkeet menestyvät luomuna viljelyssä parhaiten.

Isossa kuvassa tärkeä juttu Poppamiehen toiminnassa on yksilön ja tämän valinnan kunnioittaminen alkutuottajista asiakkaisiin. Minkäänlainen holhoaminen tai moralisointi ei kuulu meidän agendaan. Se, syötkö vaikka lihaa tai et tai, on oma valintasi. Poppamiehen juttu on tarjota ympäristön ja toistemme kannalta paras mahdollinen vaihtoehto maustamiseen. Ja nyt kun olemme kasvun myötä päässeet hiljalleen asemaan, jossa pääsemme vaikuttamaan asioihin, on siistiä, että me voimme tehdä yhä enemmän asioiden parantamiseksi.

Reseptit