Kanelipulla

Raaka-aineet

2 d Maitoa
200 g Voita
1 pakettiKuivahiivaa
2 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 dl Hermesetas Jauhe
10 dl Vehnäjauhoja
1 Kananmuna
Täyte
100 g Voita, huoneenlämpöisenä
6 g Hermesetas Jauhe
2 rkl Kanelia
1 tl Kardemummaa
100 g Marsipaania

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Kaada ne kulhoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, kardemumma, Hermesetas Jauhe ja sekoita. Lisää samalla sekoittaen vehnäjauhot ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka, kunnes kaikki vehnäjauhot on lisätty ja taikina on muodostunut. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes se on sekoittunut joukkoon. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on vaaleaa ja joustavaa. Laita kostea liina kulhon päälle ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa 1 tunnin ajan.
  2. Tee sillä välin kanelitäyte: Laita voi, Hermesetas Jauhe, kaneli ja kardemumma kulhoon ja sekoita. Raasta marsipaani karkealla raastimella, lisää se täytteeseen ja sekoita. Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä. Kauli taikinaa kaulimella suorakulmioksi, kunnes se on noin 0,5 cm paksu. Jaa kanelitäyte tasaisesti koko taikinalle ja kääri taikina pitkäksi rullaksi.
  3. Leikkaa taikinasta noin 2 cm:n paksuisia kanelipullaviipaleita. Laita kanelipullat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Jätä vähän tilaa jokaisen kanelipullan ympärille, jotta niillä on tilaa nousta. Peitä irtopohjavuoka talouskelmulla ja laita se jääkaappiin yön yli tai 12 tunniksi. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja anna kanelipullien nousta lämpimässä paikassa 30 minuutin ajan. Lämmitä sillä välin uuni 185 °C-asteiseksi. Paista nousseita kanelipullia uunissa noin 30 minuuttia kunnes ne ovat päältä kullankeltaisia.

Katso myös

  • 3 0 Mousse au chocolat marjoilla koristeltuna
  • 1 0 Kurkumalatte
  • 0 0 Vegaaninen matcha-latte
  • 0 1 Salaatti vihreällä avokadokastikkeella
  • 0 0 Kesäiset muffinit ja jogurttikastike

Kommentit

Herkkua uunista: marsipaanitäytteiset korvapuustit, joihin antavat erityisen säväyksen kardemumma ja Hermesetas Jauheen kevyt makeus.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään