Riimihärkää

Raaka-aineet

Riimihärkä
100 g hyvin marinoitua härän sisäfilettä
Maldon-suolaa
timjamia
vasta rouhittua mustapippuria.
Tatti-tomaattivinegretti
n. 0,5 dl tatteja
1 kpl tomaatti
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamico etikkaa
¼ kpl salottisipuli
1 oksa timjamia
suolaa
sokeria
vasta rouhittua mustapippuria
Paahdettu valkosipulimajoneesi
1 kpl keltuainen
0,5 tl Dijon sinappia
1 dl rypsiöljy
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl ranskankermaa
2 solo valkosipulia kuorineen
öljyä
suolaa
Balsamico-siirappia
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl punaviiniä
0,5 dl sokeria
timjamin oksa
Koristeeksi perunalastuja
1-2 kuorellista perunaa
öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Riimihärkä Puhdista filee kalvoista, puolita tai jaa neljään osaan fileen koosta riippuen. Nypi timjamin kukinnot ja leikkaa hienoksi. Mausta hyvin pinta ja rullaa tiukaksi rullaksi tuorekelmuun. Nosta rullat pakastimeen kovettumaan. Juuri ennen esillelaittoa leikkaa kohmeisesta rullasta mahdollisimman ohuita siivuja suoraan lautaselle. Valmistele lautaset sivelemällä oliiviöljyllä pinta ja ripottelemalla vielä maldon suolaa ja pippuria lautasen pintaa. Nostele ohuet siivut kauniisti vierekkäin lautaselle niin, että lähes koko pinta täyttyy.

Tatti-tomaattivinegretti Kalttaa tomaatit nopeasti (5-10 s.) kiehuvassa vedessä ja nosta heti jääveteen jäähtymään. Poista kuori ja siemenet ja leikkaa lohkot pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tatit, kuullota hetki voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.  Hienonna salottisipuli. Sekoita vinegretin aineet keskenään (öljy, sokeri, suola, etikka). Lisää hienonnettua timjamia ja pippuria. Nostele joukkoon tatit ja tomaattikuutiot, sipulit ja anna maustua huoneenlämmössä esillelaittoon.

Paahdettu valkosipulimajoneesi

Paahda valkosipulit öljyssä (n. 0,5l) kuorineen 180 asteisessa uunissa. Kuori paahdetut valkosipulit ja kaada öljy talteen. Soseuta valkosipulit ja noin 2 rkl tätä öljyä sauvasekoittimella. Sekoita keltuainen, sinappi, etikka ja sokeri, valkosipulipyre pyöreäpohjaisessa kulhossa. Lisää rypsiöljyä aluksi tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana voimakkaasti kokoajan pyörein liikkein vispaten. Lopeta öljyn lisääminen kun majoneesiin muodostuu pieniä huippuja vatkainta nostettaessa. Mausta suolalla.Viimeistele maku ranskankermalla. Täytä pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

Balsamicosiirappia

Mittaa aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä siirappimaiseksi. Kun pinta alkaa kiehua pienillä kuplilla, siirappi alkaa olla valmis. Kokeile paksuutta pudottamalla muutama tippa siirappia huoneen lämpöiselle lautaselle. Jäähdytä. Siirappi säilyy huoneenlämmössä

Koristeeksi perunalastuja

 

Huuhtele perunat huolellisesti ja poista veitsellä huonot osat. Leikkaa mandoliinilla ohuita siivuja ja laita siivut likoamaan hetkeksi kylmään veteen. Nostele siivut vedestä keittiöpaperin tai -liinan päälle ja taputtele kuivaksi. Lämmitä öljy kuumaksi. Ota pieni murunen leipää ja kokeile öljyn lämpö sen avulla. Kun leivän muru paahtuu kauniin ruskeaksi, on öljy tarpeeksi lämmintä. Paista perunalastut varovasti pienissä osissa öljyssä ja nostele reikäkauhalla paperin päälle kuivumaan. Varo rasva saattaa roiskua hieman kattilasta paistamisen aikana. 

Esillelaitto 

leikkaa häränfileestä ohuita siivuja valmiiksi tarjoilulautaselle Koristeeksi: yrttejä / salaatti mix Balsamico siirappia Perunalastuja

Riimihärän pariksi sopii loistavasti Gérard Bertrandin Naturalys Cabernet Merlot punaviini. Klikkaa itsesi Gérard Bertrandin Kotikokkisivulle löytääksesi lisää viini- ja ruokasuosituksia! 

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään