Krapin rosmariinipaahdettua poron ulkofilettä, puolukkapunaviinikastiketta ja palsternakkapyrettä

Raaka-aineet

Rosmariinipaahdettu poron ulkofilee
poron ulkofileetä (150 g per henkilö)
rosmariinin oksia
suolaa
pippuria
voita ja öljyä
Punaviinikastike
0,5 kpl punasipulia
¼ kpl pieni porkkana
pieni pala juuriselleriä (n. 15-20g)
3 rkl sokeria
0,25 dl balsamiviinietikkaa
1,75 dl punaviiniä
0,4 l lihalientä
(suurustamiseen vettä ja maizenaa)
nokare voita
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl puolukoita
Palsternakkapyree
500 g palsternakkaa kuorittuna
voita
vettä
suolaa
Kauden kasviksia
juureksia
kaalia

Jaa resepti

Ohje

Rosmariinipaahdettu poron ulkofile:

Nosta file huoneen lämpöön noin kaksi tuntia enne paistamista. Poista fileestä mahdolliset kalvot, suolaa ja pippuroi ja paista rosmariinin kanssa voissa ja öljyssä, kohtalaisessa lämmössä kaunis pintaväri. Jätä file huoneen lämpöön odottamaan loppukypsennystä uunissa.

Punaviinikastike:

Kuori ja kuutio sipulit. Leikkaa porkkana ja juuriselleri n. 0,5 cm kokoisiksi paloiksi. Paahda sokeri kattilassa ja karamelisoi vihannekset. Lisää balsamiviinietikka ja anna etikan haihtua kokonaan, lisää viini ja keitä neste puoleen. Lisää lihaliemi ja hauduta kunnes jäljellä noin puolet. Siirrä sivuun ja anna hautua vielä n. 15 minuuttia jotta maku tasaantuu.

Siivilöi kastike tiiviin siivilän läpi sopivaan kattilaan. Suurusta tarvittaessa kylmään veteen sekoitetulla tärkkelyksellä (maizena tai perunajauho). Mausta suolalla ja pippurilla. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon nokare kylmää voita kokoajan sekoittaen. Mausta ja lisää puolukat sekä tarvittaessa suolaa, sokeria tai tippa balsamiviinietikkaa.

Palsternakkapyre:

Pilko palsternakat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Soseuta palsternakat maidon ja voin kanssa tehosekoittimessa ja tarkista maku.

Kauden kasviksia:

Muotoile ja leikkaa kesän kasviksista sopivia paloja. Paista öljyssä juuri ennen tarjoilua ja lisää hieman suolaa.

Annoksen kokoaminen:

Paista poronfileitä uunissa n. 3-4 min, kunnes sisälämpötila saavuttaa 49 astetta. Paista kasvikset ja kuumenna palsternakkapyre ja puolukkakastike.

Muotoile kuumille lautasille pyreestä kuvio, lisää paistetut kasvikset keskelle, leikkaa poron fileet ja nosta ne kauniisti annokseen esille. Lisää vielä kastiketta, puolukoita sekä yrttejä koristeeksi.

Rosmariinipaahdetun poron ulkofileen pariksi sopii loistavasti Gérard Bertrandin Naturalys Côtes du Rhone -punaviini. Klikkaa itsesi Gérard Bertrandin Kotikokkisivulle löytääksesi lisää viini- ja ruokasuosituksia!

 

 

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään