3 376
3 376

Sahramipastaa ja mustekalaa

4 annosta

Raaka-aineet

1 pussi sahramia (0,5 g)
1 rkl oliiviöljyä
350 g durumvehnäjauhoja
4 kpl kananmunaa
1 kpl punasipuli
1 punainen chili
2 kpl valkosipulinkynttä tai puolikas kynnetöntä valkosipulia
200–300 g esikeitettyä mustekalaa, katkarapuja tai simpukoita
2–3 rkl oliiviöljyä
100 g tuoretta babypinaattia
parmesaania

Jaa resepti

Ohje

1.  Kaada oliiviöljy pieneen kulhoon ja lisää sahrami. Anna seistä mielellään muutaman tunnin ajan tai jopa seuraavaan päivään. Näin sahramista liukenee paremmin väriä ja taikinasta tulee tasaisemman värinen. Jos aika ei riitä pitkään liotukseen, voit nopeuttaa värin irtoamista sahramista sekoittamalla öljyä.

2.Mittaa durumvehnäjauhot pöydälle tai työtasolle ja tee kuoppa keskelle. Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita jauhoihin haarukalla. Lisää sahramiöljy.

3.Ala vaivata taikinaa jauhotetuin käsin heti, kun muna-jauhoseos alkaa muistuttaa taikinaa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja joustavaa. Tämä vie noin 10 minuuttia.

4.Aseta taikina liinaan käärittynä muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

5.Jaa taikina 4 osaan ja valmista osa kerrallaan pastakoneella. Anna loppujen taikinanpalojen odottaa vuoroaan kostean liinan alla.

6.Litistä taikinanpalaa kämmenten välissä ja aloita taikinan työstäminen pastakoneella käyttämällä koneen paksuinta asetusta. Mankeloi taikina tämän jälkeen askel askeleelta ohuemmaksi ja käytä lopuksi tagliatelle-lisäosaa.

7.  Hienonna punasipuli, valkosipuli ja chili. Paloittele esikeitetty mustekala. Kuullota sipuleita, chiliä ja kalaa öljyssä muutaman minuutin ajan ja lisää pinaatti. Paista vielä muutaman minuutin ajan samalla sekoittaen.

8.Keitä iso kattilallinen vettä ja mausta vesi suolalla. Lisää pasta ja keitä noin 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja tarjoa pasta paistetun mustekalan ja raastetun parmesaanin kanssa.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään