5 596
5 596

Sitruunaiset pastatyynyt sienitäytteellä

4 annosta

Raaka-aineet

350 g durumvehnäjauhoja
4 kpl kananmunaa
200 g erilaisia sieniä
2 kpl salottisipulia
2 rkl voita
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl parmesaaniraastetta
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 kpl kananmuna
suolaa ja pippuria

Jaa resepti

Ohje

 

Pieniä pastanyyttejä, joissa maistuvat sienet, sitruuna ja valkosipuli.

1.  Mittaa durumvehnäjauhot pöydälle tai työtasolle ja tee kuoppa keskelle. Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita kananmunat jauhoihin haarukalla.

2.   Ala vaivata taikinaa jauhotetuin käsin heti, kun muna-jauhoseos alkaa muistuttaa taikinaa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja joustavaa. Tämä vie noin 10 minuuttia.

3.  Aseta taikina liinaan käärittynä muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

4. Jaa taikina 4 osaan ja valmista osa kerrallaan pastakoneella. Anna loppujen taikinanpalojen odottaa vuoroaan jääkaapissa.

5.Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista voissa muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori, parmesaaniraaste ja tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

6.Litistä taikinanpalaa kämmenten välissä ja aloita taikinan työstäminen pastakoneella käyttämällä koneen paksuinta asetusta. Mankeloi taikina tämän jälkeen askel askeleelta ohuemmaksi. Asettele levyt pöydälle ja nostele täytettä teelusikan kokoisiksi keoiksi levyn toiseen puoliskoon.

7.  Vatkaa kananmuna ja voitele sillä täytteen ympäriltä. Käännä pastalevyn toinen puolisko täytteen sisältävän puoliskon yli ja painele taikinaa täytenokareiden ympäriltä, jotta pastalevyt tarttuvat toisiinsa tiiviisti. Leikkaa levy osiin taikinarullalla. Näitä valmiita tyynyjä kutsutaan ravioleiksi. Voit myös valmistaa tortilliineja nipistämällä tyynyn kaksi kulmaa yhteen.

8.Keitä iso kattilallinen vettä. Lisää veteen suolaa ja keitä pastaa noin 3 minuuttia.

9.Tarjoile maukkaan tomaattikastikkeen ja salaatin kanssa.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään