6 315
6 315

Oliivileipä

Raaka-aineet

15 g tuoretta hiivaa
5 dl haaleaa vettä
1 rkl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl vaaleaa siirappia
3/4 dl vehnään tehtyä taikinajuurta
140 g durumvehnäjauhoja
620 g erikoisvehnäjauhoja
150 g mustia kivettömiä oliiveja

Jaa resepti

Ohje

 

 

 

Kuohkea leipä, jonka valmistamisessa on käytetty valmista hapanleivän juurta. Leipä maustetaan mustilla oliiveilla. Taikinasta tulee kaksi leipää.

1.Asenna taikinakoukku ja murenna hiiva kulhoon. Lisää hieman vettä, suola, oliiviöljy, siirappi ja taikinajuuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja lisää sitten loppu vesi.

2.Mittaa durumjauhot ja melkein kaikki vehnäjauhot kulhoon ja vaivaa taikinaa pienellä nopeudella noin 10 minuuttia. Taikinasta on tarkoitus tulla pehmeää ja joustavaa.

3.Valuta oliivit ja pilko karkeasti. Vaivaa oliivit taikinaan käsin.

4.Kaada taikina takaisin kulhoon ja ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Peitä liinalla ja anna taikinan nousta noin 2 tuntia.

5.  Kuumenna uuni 250 asteeseen.

6.  Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina 2 osaan ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Levitä uunipellille leivinpaperia, aseta leivät pellille ja ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kohota liinan alla noin 1 tunnin ajan.

7.Tee veitsellä pitkä viilto leivän pintaan ja aseta uunipelti uunin keskiosaan. Kaada uunin pohjalle 1 dl vettä, jotta leipiin muodostuu rapea kuori.

8.  Laske uunin lämpötila 220 asteeseen ja paista leipiä noin 40 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilän päällä liinan alla.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään