7 468
7 468

Gazpacho ja juustotikut

4 annosta

Raaka-aineet

Gazpacho
1 kpl kurkku
8 kpl tomaattia
2 kpl punaista paprikaa
1 kpl punainen chili
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
4 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
n. 10 tippaa tabascoa
Juustotikut
100 g juustoa
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kylmää vettä
Seesaminsiemeniä tai kuminaa pinnan koristeluun

Jaa resepti

Ohje

Kuori kurkku. Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi paloiksi. Poista paprikoista ja chilistä siemenet. Sekoita vihannekset oliiviöljyn ja viinietikan kanssa tasaiseksi massaksi. Se käy parhaiten tehosekoittimessa, sillä raakojen vihannesten soseuttaminen vaatii voimaa. Raasta valkosipulinkynnet raastinraudalla ja sekoita raaste keittoon. Mausta suolalla, pippurilla ja tabascolla. Jos keitosta tulee liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kiinnitä yleiskoneeseen käännettävä raastinlevy karkea puoli ylöspäin ja raas- ta juusto. Kaada juustoraaste pois kulhosta. Vaihda yleiskoneeseen veitsiterä ja laita juustoraaste takaisin kulhoon. Lisää jauho ja paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita ainekset taikinaksi. Laita taikina muovipussissa jääkaappiin. Anna seistä vähintään 30 minuuttia.

Pyörittele taikinasta pieniä tikkuja. Voitele ne kanan- munalla. Kaada lautaselle seesaminsiemeniä tai kuminaa. Pyörittele tikkuja siemenissä, ennen kuin laitat ne leivin- paperilla päällystetylle uunipellille.

Paista 6–8 minuuttia koon mukaan. Tarjoile keitto kylmänä juustotikkujen kera.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään