69 951
69 951

Kana cordon bleu

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl broilerin rintafileitä
100 g gruyère-juustoa
3 siivua hyvää palvikinkkua
1 kananmuna
vehnäjauhoja
korppujouhoja
salviaa
suolaa
pippuria

Jaa resepti

Ohje

Viillä rintafileet melkein kokonaan puoliksi, mutta varo puhkaisemasta niihin reikää. Levitä fileet leikkuulaudalle viilletty tasku alaspäin (fileiden pitäisi olla tässä vaiheessa suunnilleen sydämen muotoisia) ja nuiji kevyesti tasaisen paksuiksi pihveiksi. Nuijittaessa fileen päälle kannattaa levittää tuorekelmua suojaksi, joka pitää kanan paremmin koossa.

Käännä fileet ympäri ja mausta ne ripauksella salviaa, suolaa ja pippuria. Asettele siivu palvikinkkua fileen keskelle ja pari suikaletta juustoa sen päälle. Taita fileet kiinni ja yritä mahduttaa kaikki täyte kanan sisälle siten, että ainakaan juusto ei pilkota mistään kohdasta ulos.

Leivitä täytetyt fileet: pyöräytä ne ensin venhäjauhoissa (karista ylimääräiset jauhot pois), sitten kananmunassa, jonka rakenne on vatkattu rikki ja lopulta korppujauhoissa. Voit ottaa jokaista vaihetta varten oman lautasen tai vähentää tiskiä yhden lautasen verran tekemällä kuten minä teen - käyttämällä kuivia aineita varten vain yhden lautasen, johon vaihdetaan korppujauhot vasta sitten, kun kaikki fileet on jauhotettu.

Paista fileitä pannulla hetken, että ne saavat kauniin ja rapean kullankeltaisen pinnan. Paistamiseen kannattaa käyttää reilusiti rasvaa, jotta leivite ei pala. Mielestäni parhaaseen tulokseen pääsee, kun käyttää sekä nokareen voita että tilkan öljyä. Fileet voinee kypsentää loppuun asti pannulla pienentämällä lämpöä, mutta itse laitoin ne tässä vaiheessa uunivuokaan ja 225 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.

Tämä resepti on mukaelma BBC Foodilla nähdystä Antony Worrall Thompsonin cordon bleu -reseptistä. Ohjelma saattoi olla Saturday Kitchen.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Kiovan kana cordon bleu 10.12.2019
  • 1 0 Kanaa cordon bleu muunneltu
  • 1 1 Broileria cordon bleu
  • 4 4 Parsa cordon bleu
  • 3 2 Kana juustokastikkeessa
  • 34 3 Havaijin Kana

Kommentit

ljmz
Klassisen herkullinen kanaruoka.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään