KipinKapinKoivet

30 - 60 min

Raaka-aineet

kanankoipia
karkeaa merisuolaa myllystä
Ruusupaprikaa
Huhmareeseen: mustapippuria
valkopippuria
kuminaa
Marinointiin & Paist oliiviöljyä
Perunat: pienempää yleisperunaa
korkealaatuista oliiviöljyä
maldonin smoked sea salt
Kasvikset: porkkanaa
sipulia
korkealaatuista oliiviöljyä
sokeria
sormisuolaa

Jaa resepti

Ohje

Temperoi liha 10 - 15 minuuttia huoneenlämmössä. Laita pippurit; 2/3 osaa mustapippuria ja 1/3 osa valkopippuria, sekä hiukan kuminaa huhmareeseen ja hienonna hyvin. Lisää seokseen ruusupaprikaa ja suolaa.

Der Rosenpaprika (D) eli Ruusupaprika on tulinen paprikajauhe, joka on hyvin oleellinen osa esimerkiksi unkarilaista gulashia.

Kuivaa lihat hyvin. Laita mausteseos puhtaaseen ja kuivaan muovipussiin. Ota hiukan rapsiöljyä käsiin hieroen kauttaaltaan ja hyvin kanankoipiin. Laita koivet pussiin ja hiero mausteseos kauttaaltaan koipiin.

Esilämmitä uuni + 175 C asteseksi.

Pese perunat hyvin. leikkaa lohkoiksi. Ota taas puhdas ja kuiva pussi. Laita lohkot pussiin, kaada hiukan oliiviöljyä sekaan ja ripottele maun ja terveyden mukaan savusuolaa perunoiden sekaan. Hiero nyt öljy ja suola lohkoihin. Tällaiseen käytän itse vihannesten punnituksessa käytettyjä pusseja.

Kuori porkkanat ja sipulia. Paloittele sipuli lohkoiksi ja porkkana esim. epäsymmetrisiksi paloiksi. Laita palat uunin kestävään kulhoon, mausta oliiviöljyllä, sokerilla sekä suolalla maun ja terveyden mukaan.

Paista kanankoivet kaikilta puolilta kevyesti pannulla mahdollisimman niukassa öljyssä. Varo kuitenkin polttamasta mausteita.

Nyt kaikki pellille ja pelti uunin keskitasolle n. 35 - 45 minuutiksi. Kun alkavat olla valmiita, anna mahdollisesti vielä 5 minuuttia grillivastuksilla väriä.

Ja sitten taas syömään...

Hyvää ruokahalua...

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 5 Mansikkavinaigrette
  • 8 2 Lasagne
  • 7 8 Feta - Chikin
  • 2 6 Soija "Geschnetzelt"
  • 5 3 Merellinen Perunasalaatti
  • 9 1 Lammasmarinadi (timjami-valkosipuli)

Kommentit

FutoMaki
Helppoa kanaruokaa vaivattomasti...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään