3 834
3 834

Soija-JauhelihaMurekeKakku

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

800 g kevyt jauhelihaa
1 prk kermaviiliä (Hyla)
2 dl soijahiutaleita
3 tl grillimaustetta
3 tl aromisuolaa
mustapippuria
2 rkl yrttimaustetta
1 muna
1 Sipuli
1 parsakaali
2 tomaattia
2 porkkanaa
rakuunaa

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kermaviiliin mausteet. Silppua sipuli ja lisää kermaviiliin. Murskaa soijahiutaleita pienemmiksi morttelissa ja mittaa 2 dl sitä kermaviiliin. Lisää muna ja jauhelihat. Sekoita hyvin. Voitele kakkuvuoka. Korppujauhotin vuoan vielä kevyesti, ajattelin jauhelihasta tulevan nestettä jonka korppujauhot imevät, mutta vaikka oli kevyt jauhelihaa, ylimääräistä rasvaa sai kaataa pois. Paista uunissa 180 reipas puolituntia, sillä aikaa ehtii tehdä muusin, keittää vihannekset ja tehdä suppilosoosin.

Paloittele parsakaalista nuput ja keitä ne puolikypsiksi. Laita parsakaali kiehuvaan( suolalla maustettuun) veteen, niin se pysyy kauniin vihreänä. Kuori porkkanat ja veistä niistä suikaleita perunankuorijalla. Laita suikaleet kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Laita keitin veteen hiukan rakuunaa (ja suolaa).

Kun mureke näyttää kypsyneeltä ota pois uunista ja kaada vuokaan kertynyt rasva ja neste pois. Kumoa mureke tarjoiluastiaan ja koristele parsalla ja tomaattilohkoilla. Laita porkkanasuikaleet keskikoloon.

Tarjoa lisänä vaikka perunamuusia ja sienikastiketta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään