49 907
49 907

Karjalanpiirakat

Raaka-aineet

n. litran nesteeseen tehty riisipuuro
3 dl (sihti)ruisjauhoja
0.75 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
suolaa
1 dl (reilu) vettä
kastamiseen voita ja maitoa

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta saa 10 isoa karjalanpiirakkaaValmistusaika odottelua (paistamista ja keittämistä) lukuunottamatta 20-30 minuuttia, riippuen kuinka nopea on taikinan käsittelyssä

Tee ensin riisipuuro. Tein itse tähän satsiin 2 dl puuroriisin ja litran veden kanssa. Maitoa en tykkää käytää leipomiseen, vaan maitojauhetta. Hyvin onnistuu pohjaan palamatta ja maistuukin samalta kuin ihan oikeaan maitoon tehtynä. Jos joku haluaa kokeilla, kannattaa lisätä vettä 1/3 litra kerralla ja lisätä viimeiseen kolmannekseen se suunnilleen desilitra maitojauhetta. Puuroa jäi pari pientä annosta yli.

Taikina tulee seuraavasti: sekoita huoneenlämpöiseen veteen suola ja öljy niin hyvin kuin mahdollista. Lisää jauhot ja sekoita kaikki hyvin. Alusta hetki pöydällä ilman jauhoja kunnes taikina tuntuu kivalta työskennellä. Pöytä jää hieman öljyiseksi.

Leivo ruistaikinasta pötkö, leikkaa 8 osaan, tai 10 jos osaa kaulita täysin pyöreitä lättyjä, ja peitä kelmulla ne osat joita ei sillä hetkellä kaulitse.

Litistä taikinamöykkyä pöytää vasten, kaulitse varovasti. Pöytään ei jää kiinni koska taikinassa ja pöydän pinnalla on pieni öljykerros. Kaulimeen jää myöskin pieni öljykerros, joten siihenkään ei jää kiinni taikinaa. Hyvin pysyy myöskin koossa, joten saa kyllä pöydästä ihan käsin irti ilman apuvälineitä jos tuntuu että se jää jumiin.

Sitten siistitään veitsellä reunat näteiksi, laitetaan ylimääräiset taikinanpalat kelmuun sisään ja täytetään kuori. Minulla jäi taikinanpaloja kahteen ylimääräiseen piirakkaan loppujen lopuksi.

Paistetaan uunin keskitasolla 275 C n. 20 minuuttia, kunnes näytää rapeilta. Kastetaan voi-maito seokseen ja peitetään liinalla kunnes jäähtyneet.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

carkey
Paljon helpompi tehdä kuin kuvittelin, tulee tehtyä varmasti tästä lähtien paljon useammin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään