Cane’s sauce (Sova style)

4 annosta

Raaka-aineet

140 g Majoneesia (Hellmann’s)
70 g Ketsuppia (Felix)
14 g Worcesterkastiketta
8 g Osterikastiketta (Mae Krua)
6 g Suolatonta sitruunapippuria (Meira)
4 g Valkosipulijauhetta

Jaa resepti

Ohje

Ensimmäinen yritys oli todella hyvä, mutta ei riittävän hyvä (sitruunapippuri jäi hieman vajaaksi). Toisella tuli täydellistä, tästä ei majoneesi parane.

Dippi pankokanalle ja bbq-ristikkoperunoille. Tee hyvissä ajoin jääkaappiin, oma maustui 24 tunnin ajan. Vastatehtynä koostumus on liian löysä ja maku liian ketsuppinen, joten ole kärsivällinen. Suola 1,86 %. 

Mikäli et pääse aasialaiskauppaan, valitse Santa Marian osterikastike suomalaismarketista. Se on 0,8 % vähäsuolaisempaa, joten 9 g olisi oikea määrä. 

Nimi on hämäävä, sillä se ei maistu yhtään mereneläviltä. Osterikastike on mieto, suolainen, hieman makea ja täynnä umamia - monikäyttöinen peruskastike on pakollinen, jos teet usein aasialaista. 

Olen julkaissut viimeisen viiden kuukauden aikana peräti 14 reseptiä, jotka sisältävät sitä. Sopii hienosti myös länsimaisiin ruokiin, pienissä määrin. 

Eikä sovi unohtaa lukuisia fuusioruokia, joissa se loistaisi. Googlaa esimerkiksi spaghetti bolognese hong kong style (kwokspots) ja vaihda reseptin tumma soijakastike osterikastikkeeseen. Lisäksi sokeri kannattaa puolittaa, 2,5 rkl on liikaa. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Chick-fil-A sauce
  • 0 0 Naporitan osa 2
  • 2 0 Hapanimeläkana
  • 1 0 Tonnikalatahna
  • 0 0 Sinappinen grillisoosi - Columbia Gold Barbeque sauce
  • 1 0 Hot sauce

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään