12 823
12 823

Mansikkatäytekakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Normaali kakkupohja
Tarpeen mukaan kananmunia
Sama määrä vehnäjauhoja
Sama määrä sokeria
Täytteet ja kuorrutus
n. 200 g mansikoita
5 dl kuohukermaa
1 kpl halvan lakritsimatto tai valko- ja maitosuklaalevy

Jaa resepti

Ohje

Perusvarma kakkupohjan ohje käyttäjältä metsänvartija:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka ja korppujauhota se.

Riko munat vaikkapa litran mittakulhoon. Lisää sama määrä sokeria. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikkuhiljaa sihdillä sama määrä vehnäjauhoja joukkoon ja sekoita varovasti muovi- tai puulastalla. Kaada seos sopivan kokoiseen vuokaan ( jätä n. 1/3 vajaaksi) ja paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 55 min.

Ota uunista, anna hetki jäähtyä ja kumoa varoen leivinpaperille ja laita vuoka päälle, anna jäähtyä rauhassa.

Täyttäminen:

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen osio mansikkasurvoksella ja laita vielä pieni kerros kermavaahtoa päälle. Kokoa kakku takaisin kokonaiseksi.

Kuorrutus:

Levitä tasainen kermavaahtokerros kakun päälle. Taiteile pursottimella pystysuuntaisia linjoja kakun reunus täyteen. Kakusta saa siistimmän, kun tekee vielä päälle pursottimen avulla kermavaahdosta ohuen reunuksen (jää kermavaahdon "liitoskohta" piiloon). Tästä eteenpäin koristelua voi jatkaa kukin mielensä mukaan. Voi tehdä vaikka lakritsista Helsingin Sanomat-logon 8)

Kakkuhan maistuu yleensä täyttämistä seuraavana päivänä vasta hyvältä, koska vasta silloin se on kunnolla kostunut. Sen takia valmistan kakun aina h-hetkeä edellisenä päivänä kuorrutusta vaille valmiiksi.

Muistaakseni olen yleensä tehnyt kuuden kananmunan kakun, vuoan koosta ja mielialasta riippuen voi tietysti olla eri määrä. Kunhan jauhoja ja sokeria laittaa samassa suhteessa!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään