Aurajuusto-riisivuoka

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Kastike
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
240 g Sipulia
1 rkl Öljyä
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1 tl Rouhittua mustapippuria
8 dl Kanalientä (liemikuutio)
2 dl Kuohukermaa
170 g Pala aurajuustoa
Hiilari
4 dl Pitkäjyväistä riisiä
Viimeistely
2 dl Suomalaisia pakasteherneitä (120 g)
4 rkl Tuoretta sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. Jokaisessa reseptissäni. 

Ja sieltä sata reseptiä täyteen! Tämä ruoka päätyi juhlajulkaisuun arvalla, kuuden vaihtoehdon joukosta. Edulliset raaka-aineet ja herkullinen lopputulos - eikö kuulostakin tutulta?

Ota kana huoneenlämpöön ja paista se puolen tunnin päästä. Ennen sitä hienonnetaan sipulit. Kun olet saanut jauhelihan pannulle, kuumenna reilusti vettä keittimellä. Öljy kahdessa erässä - ensimmäinen ennen murentamista, toinen murentamisen jälkeen. 

Lisää sipuli ajoissa, jotta se ehtii pehmetä. Mausta heti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Tee kanaliemi isoon kulhoon. Proteiini ja sipuli valmista - kaada liemi pannulle, laske lämpö alhaiseksi. Jatka kermalla, murustele aurajuusto joukkoon.

Kiehauta kastike, lämpö nolliin, sekoita tasaiseksi. Siirrä sivuun ja käännä uuni 200 asteeseen. Mittasin riisin vuokaan, joka oli matalareunaisen pellin päällä. Kun uuni on oikeassa lämpötilassa, valuta kastike vuokaan. 

Sekoita tasaiseksi ja vie uunin alatasolle - kypsennä 40 minuuttia. Herneet mukaan 35 minuutin kohdalla. Anna jäähtyä kymmenen minuutin ajan. Lisää sitruunamehu riisiin, sekoita tasaiseksi. Tarjoile välittömästi.

Herneiden suhteen ei tarvitse olla tarkka - vähintään 120 g, enintään 200 g.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään