Spydäri + pekonisienet.

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Pyttipannun ainesosat
200 G Mikä tahansa pakastepyttipannu
1 Kpl Mitä tahansa makkaraa
1 Kpl Kananmunaa
5 Kpl Herkkusieniä (jalat)
Pekonisienten ainesosat
5 Kpl Herkkusieniä (hatut)
5 Kpl Pekonia
Koskenlaskija cheddar
Mausteet ja muut
Öljyä/rasvaa
Valkosipulimurskaa
Grillaus&yleismauste
Tacomauste
Paprikamauste

Jaa resepti

Ohje

Aloitetaan pekonisienillä koska niiden valmistus kestää pidempään, joten siis, ensiksi laitat uunin lämpeämään ~200 asteeseen, sen jälkeen otat sienistä jalat pois ja laitat ne sivuun koska niille on käyttöä pyttipannussa. Sitten kun olet saanut hatut ja jalat erilleen sienistä niin täytä sienien hatut koskenlaskijalla ja kääri ne sen jälkeen pekonilla. Kun tämä on tehty, sienet voi laittaa uunia kohti ja antaa niiden olla siellä 20 minuuttia. 

Ja tässä kohtaa kun olet laittanut sienet uuniin, voit aloittaa pyttipannun valmistuksen, eli paloittele sienen jalat sekä makkara pieniksi paloiksi ja sen jälkeen laita kuumalle pannulle reilusti öljyä, hieman valkosipulimurskaa, makkarapalat ja sienen jalat paloina paistumaan ja anna niiden paistua siinä hetki. (muutama minuutti) Tämän jälkeen laita sekaan pakastepyttipannu ja sekoittele niitä siinä hetken ja anna sen jälkeä paistua. (Itse käytän makkarapalat rasvankeittimessä ~190 asteessa muutaman minuutin ajan mutta ne voi myös paistaa pannulla)

Hetken kuluttua kun pyttipannu on paistunut voit laittaa sekaan mausteita oman maun mukaan, itse tässä käytin paprikamaustetta, grillaus&yleismaustetta sekä tacomaustetta ja maustamisen jälkeen sekoitus ja hetki lisää paistamista, kunnes pyttipannu näyttää valmiilta. 

Kun pyttipannu on valmista, sen voi siirtää siitä lautaselle odottamaan ja voit paistaa kananmunan, tämän jälkeen aikaa on kulunut noin 20 minuuttia ja pekonisienetkin rupeavat olemaan valmiita ja voit ottaa ne pois uunista, sitten ruoka onkin jo valmista ja voit ruveta nauttimaan tätä äijjä mättöruokaa. 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Tomaattinen makkarakermakastike + lohkoperunat
  • 5 4 Savuinen Spydäri
  • 1 1 Spydäri
  • 2 4 Savusilakkaletut + kastike
  • 4 1 Tacopiirakka + Salaatti
  • 0 0 Lihaa ja Muusia + lisukkeet

Kommentit

Äijjjäruokii
Halusin tehdä pekonisieniä ja mietin että mikä voisi olla hyvä sen lisäksi ja päädyin kokeilemaan pyttipannua niiden kanssa ja tässä on lopputulos, oli sen verran hyvää että halusin jakaa ohjeet muillekkin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään