Arkisalaatti

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1,5 dl Kuskus
1 Kanaliemikuutio
Kesäkurpitsaa
Porkkanaa
Lehtikaalia
Kevätsipulia
Halloumia
Oliiviöljyä
Kuivattuja taateleita
Perinteinen salaattikastike
Etikkaa
Sitruunamehua
Hunajaa

Jaa resepti

Ohje

Halloumisalaatti tai mitä kaapista löytyy -salaatti tai satokausi -salaatti tai arki -salaatti, no rakkaalla lapsella on monta nimeä. Raskaan työn raatajana ja nälkäisenä ihmisenä, joka kuitenkin kaipaa vitamiineja ja kuituja kehoonsa, oon kehittänyt tällaisen ruokaisan salaatin pohjan jota varioida suuntaan jos toiseen. Tässä ideana on päästä helpolla ja käyttää mitä kaapista löytyy. Palstaviljelijänä jääkaapista löytyy tällä hetkellä mm. porkkanaa, kesäkurpitsaa ja lehtikaalia. 

Aloita laittamalla 3 dl vettä kiehumaan kanaliemikuution kanssa. Heitä 1,5 dl kuskusia poreilevan veden sekaan ja siirrä syrjään tekeytymään. 

Työläin vaihe onkin seuraava, eli vihannesten raastaminen ja pilkkominen. Raasta kesäkurpitsa ja kuorittu porkkana, molempia raasteita semmonen muutama desi silmämääräisesti arvioituna, pilko sitten lehtikaali, taatelit ja jääkaapin pohjalta löytyneen kevätsipulin vielä vihreät osat. (Mikäli on käyttävä kaupan lehtikaalia, se pitänee jotenkin notkeuttaa.)

Tässä kohdassa todennäköisesti valmiin kuskusin sekaan voi heittää nokareen voita tai öljyä, pyöräyttää ympäri ja avata kattilan kantta hieman.

Sitten maustamisen pariin. Sekoita kipossa loraus oliiviöljyä, valitsemaasi etikkaa (itse käytin valkoviinietiikkaa tänään), sitruunamehua, pippuria, valkosipulijauhetta (koska valkosipulin hienontaminen tuntui liian työläältä), hunajaa, ripaus suolaa... Tässä mennään vähän fiiliksen mukaan. 

Kun öljyseos on sekoitettu salaatin sekaan voi halloumin paistamisen aloittaa, siis heti kun sen on ensin viipaloinut. Halloumia tarvitsee koko salaatin pariksi ehkä 2 pakettia. Halloumia paistaessa ja syntyjä syviä miettiessä, voi kirota sitä miksei muistanut eilen ostaa cashew -pähkinöitä kaupassa käydessä. Paistetut halloumit voi pieniä vielä pienempiin osiin helpomman syömiskokemuksen varmistamiseksi. 

Nyt kulhossa pitäs olla sekasin vihanneksia, kuskusia, öljymausteseos ja halloumia. Vaan lautaselle annosteltaessa on muistettava tärkein ainesosa eli kaupan valmis perinteinen salaattikastike, koska lopputulos vaatii ehdottomasti pientä kermaisuutta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 5 Arkisalaatti
  • 3 2 Sadonkorjuu,maistuva yhdistelmä 2.9.2016
  • 2 1 Salaattihetki
  • 3 4 Lehtikaalisalaatti 5.12.2015
  • 13 2 Mansikka-meloni-halloumisalaatti
  • 3 1 Savulohi-pitaleivät

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään