Mieto kastike karitsanpaistille

6 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

6 dl vettä
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl rosmariinia (kuivattua)
2 rkl riistafondia
3/4 dl mustaherukoita
3 tl perunajauhoja
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Laitoitko karitsanpaistin uuniin, mutta et löydä punaviiniä, konjakkia, mustaharukkahyytelöä etkä minkäänlaista Maizena-suurustetta, mutta riistafondia ja mustaherukoita löytyy? Eipä hätää. Kastike kuin kastike valmistuu vaikka pelkästä vedestä. Näin valmistat miedon kastikkeen karitsanpaistille, joka on mieto.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Lisää kattilaan kaikki ainekset, paitsi mustaherukat ja perunajauhot. Kiehuta 7-8/9 lämmöllä noin 10 minuuttia niin, että vedestä haihtuu pois vähintään kolmasosa eli jäljelle jää noin 3-4 dl kastiketta.

Siivilöi kastike toisen astian päällä niin, että kiinteät aineet jäävät siivilään ja neste valuu tähän toiseen astiaan. Puhdista siivilä. Kaada kastike astiasta takaisin kattilaan. Siivilöi mustaherukat lusikalla niin, että niiden mehu valuu kattilaan. Sekoittele kastiketta.

Lisää perunajauhot lasiin, jossa on tilkka vettä. Sekoittele tasaiseksi. Lämmitä kastiketta kattilassa niin, että se poreilee kevyesti. Vähennä lämpöä ja lisää suurustetta kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus sakeutuu vain jonkin verran - muuten menee kiisseliksi. Jos kastikkeeseen jää perunajauhon makua, niin lisää lämpöä ja anna poreilla hetken aikaa koko ajan sekoittaen.

Tarkista suolaisuus.

Inspiraationa käytin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kastike-karitsalle

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Kuhapalat ja kastike
  • 0 0 Lihasuikale kastike
  • 7 2 Hirvipaisti ja kastike
  • 1 2 Spaketin kastike uunissa 1.11.08
  • 2 0 Hapanimelä kastike
  • 3 1 Tomaattinen Jauhelihapekoni kastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään