Shabu Shabu (tekniikka, Japani)

6 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

140 g Pekonia
1 L vettä
3 g Kombudashigranulaattia

Jaa resepti

Ohje

Tämä reseptin kuuluu sarjaan kypsennys/ruokatekniikka ja taas kannattaa lukea loppuun asti, koska tieto on niputettu sinne. Kuvat antavat suuntaa, mutta mitä, miten ja miksi tulee reseptissä koskien myös muita mahdollisuuksia...

 

Linkitettynä on reseptini, missä tätä tekniikkaa myös käytetään ja se on oleellinen osa sen onnistumista.

 

Shabu Shabu on Japanissa käsite siitä liikkeestä, mutta varsinkin sen äänestä, kun kuumaan nesteeseen dipattava ja siellä edestakaisin liikutettava pala tuottaa.  Shabu - Shabu - Shabu - Shabu. 

 

Tässä tapauksessa esimerkkinä on pekoni. Ostin paketin pekonia. Mutta, vaikka se on ohutta, niin ei kuitenkaan minulle vielä tarpeeksi ohutta. Palat leivinpaperille rakoa jättäen. Toinen leivinpaperi päälle ja kaulin käyttöön. Jos ei ole kaulinta, niin mitä tahansa pyöreä (pienempikin) käy. Jos ei sellaista edes käsillä, niin sitten nuijitaan, joka on oma taitolajinsa.  Kuvasarjasta näkee selvästi muutoksen. Pekoni on nyt todella ohutta, mutta ei repeytynyttä. 

 

Ennen tätä olen tuolle määrälle laittanut vettä kiehumaan ja lisännyt Kombudashigranulaatin veteen. Mitä, jos juuri tuota ei ole? Kaikki liemivalmisteen tietysti käy, mutta jokainen tuo vääjämättömästi omaa makuaa. Paras valinta silloin on vai veden kevyt suolaus. Itselläni on ns. Makumuisti ja se "maistaa" jo päässä ajatellessa syntyviä makuja. Makumuisti ei ole intuitiivinen, vaan perustuu treenattuun kokemukseen ja muistamiseen, miltä mikin tuoten maistuu ja milloin, sekä miten valmistettuna ja lisättynä. Kaikki yhtä kemiaa.

 

Jäävesikulho kattilan viereen.

Vesi kiehuu ihan hiljalleen. Nyt tiputa pekonia veteen ja kypsennysaika on vain 5-6 sekunttia. Nosta pekoni keitinvedestä ja upota heti jääveteen. Tämä pysäyttää kypsymisen heti. 

 

Kuten jo otsikossa lukee - puhun tekniikasta - EN itse sen nimisestä ruoasta!!!

 

Hyvää Ruokahalua!

FM/FutoMaki

Helsinki 07.04.2022

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 4 Mummon pienet lanttukukot
  • 8 5 Karjalanpaisti pekonilla
  • 2 0 Karnivorin pekonirullat
  • 4 3 PekoniPavut
  • 5 2 Vihreä parsatanko
  • 0 0 Pasta Carponara Vihanneksilla.

Kommentit

FutoMaki
Keittotekniikkaa kaikille

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään