Ne vähän paremmat mokkapalat

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

150 g Voita
2 dl Maitoa
4 Kananmunaa
3 dl Sokeria
5 dl Vehnäjauhoja
1 dl Tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
Kuorrutus
100 g Voita
0,5 dl Maitoa
3 dl Tomusokeria
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi mikrossa ja yhdistä siihen maito. Jätä jäähtymään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä loput aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Pyörittele/sekoittele kevyesti joukkoon rikkomatta vaahtomaista rakennetta (yleiskoneen 1. teholla tai käsin). Lisää voi-maitoseos ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Valmista kuorrutus sulattamalla voi, lisäämällä muut ainekset ja sekoittamalla tasaiseksi. Tomusokeria voi tarvittaessa lisätä enemmän sopivan paksuuden löytämiseksi. (Kuorrutus saa seistä hyvän aikaa valmiina, ei valu niin herkästi pohjan päältä, kun on valmiiksi hieman jähmettynyt.) Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle veistä tai nuolijaa apuna käyttäen, koristele halutessasi esim. nonparelleilla. Leikkaa annospaloiksi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mielekästäpuuhaa
Etsin pitkään hyvää mokkapalaohjetta sellaista löytämättä, joten tein omannäköisen ohjeen, jolla tulikin omaan ja lasteni makuun melko taivaallisia mokkapaloja. Pidän mokkapaloissa maidon tuomasta pehmeästä mausta, mutta maidon sijaan voi toki käyttää kahvia niin halutessaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään