Kuohkea Misovoi

Alle 15 min

Raaka-aineet

250 G Kirnuvoita
125 G Shiromisoa (vaalea miso)
1 Tl Soijakastiketta

Jaa resepti

Ohje

Terveisiä Japanista - Olen luokitellut tämän monee kategoriaan, vaikka itse käyttämäni reseptin raaka-aineet eivät kriteerejä täytä. Tosin, lisäselitys tarkalleen on itse reseptiikassa!!! Kannattaa siis kuitenki lukea loppuun asti ja huolella... 

Tämä on hyvin helppo ja yksinkertainen resepti. Ota kirnuvoi ajoissa huoneenlämpöön. Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja sitten sähkövatkaimella vatkaamaan voita vaahdoksi. Vatkataan, kunnes voi on kuohkean ilmavaa ja väri muuttuu vaaleammaksi.

Sopii mainiosti kalalle,lihlle, grillatulle, höyrystetylle, kasviksille... Sulatettuna voi esim. vain sudilla sipaisten maustaa esim. paistetun lohen pintaa ja suolaa tuskin tarvitaan. Tämä on voimakassuolainen. Jos haluat vähentää suolan määrää, valitse tekoon suolaton voi.

Koska tässä on misoa, niin tämä ei sovi paistamiseen tai keittämiseen, koska muuten mison maku tärveltyy/häviää...

Voin voi sulattaa ja pyöräyttä mm. kasvikset siinä tai kastikeen loppuvaiheessa, ottaa katillan pois liedeltä ja sekoittaa nokareen hyvin vispaten kuumaan kastikkeeseen maustamaan - älä kuitenkaan keitä kastiketta enempää. 

Koska tämä on, kuten aikaisemmin jo mainittu, voimakassuolainen - niin käyttö, kuten suolankin suhteen: oman maun ja terveyden mukaan. 

Laktoosittoman tästä saa valitsemalla laktoosittoman voin. Gluteenintonta saa, jos jaksaa ja saa viljatonta Misoa, jotan on kylläkin markkinoilla, sekä käytää glteenitonta soijakastiketta, jota alkaa olemaan jo isoissa marketeissa hyllyllä. Normaaliin Misoon on käytetty soijapapujen lisäksi viljaa myös. Maitoproteiiniallerginen käyttää sopivaa margariinia. Kaikki riippuu saatavuudesta ja omasta vaivannäöstä.

Tätä käyttäessäni esim. kasvisten maustamiseen, kypsennän ne höyryssä tai pannulla pariloituna ilman suolaa ja viimeistelen tällä voilla. Kun paistan kalaa tai lihaa, en käytä suolaa, vaan viimeistelen tässä voissa + pieni nokare viereen. Pippuri tulee myllystä tuoreeltaan, jos siihen on tarvetta. Pitäkää kiinni soijalastikkeen määrästä, koska muuten se ei maistu misolle, vaan vain soijakastikkeelle. 

Säilyy jääkaapissa ainakin 2 viikkoa tiiviissä rasiassa. Voi myös pakastaa. 

Tässä kuvassa tarjoilen eilen höyrytetyn uuniperunan kanssa, joka seisoi keittiön työpöydällä 18 tuntia. Halkaisin ja pariloin seuraavana päivänä. Nokare juuri tehtyä voita ja persiljaa hienonnettuna. Hyvin yksinkertainen lisuke tai ihan vain sellaisenaan. 

 

Hyvää Ruokahalua,

FutoMaki/FM

Helsinki 27.01.2022

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Misolla marinoidut pekonisiivut
  • 3 7 Kuohkea Vadelmapuuro
  • 1 0 Kuohkea Muusi
  • 2 0 Kuohkea Kasvissosekeitto
  • 1 2 Kuohkea perunamuusi
  • 5 3 Kuohkea PizzaPohja

Kommentit

FutoMaki
Helppo maustevoi ja monipuolista käyttää

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään