Kermainen curry-sitruskanakeitto

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1,5 kg Yleisperunoita
0,5 kg Porkkanoita
Kanalientä (vettä + kaksi Knorrin kana-annosfondia)
Curry-valkosipulikanaa
Karamellisoitua sipulia
4 dl Kuohukermaa
2 Limen mehu (0,6 dl)
Curry-valkosipulikana (kerrotaan kolmella)
0,2 dl Öljyä
2 tl Curryjauhetta
300 g Kanan fileesuikaleita
1 tl Suolaa
0,33 tl Rouhittua mustapippuria
2 Valkosipulinkynttä
Karamellisoitu sipuli
3 rkl Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
1 rkl Sokeria

Jaa resepti

Ohje

Nostin Halla-ahon kohukeiton uudelle levelille! Mestarin keitosta puuttui kokonaan hapokkuus, kun taas omasta löytyy vastapuristettua limemehua. Täyteläisyys tarvitsee kaveriksi jotain hapokasta. Halla-aholla oli normaalia sipulia, täällä karamellisoitua sipulia. Sulatejuuston tilalla käytin kuohukermaa. 

Versioni on siis rasvaisempi, raikkaampi ja umamirikkaampi. Jos olet aiemmin tehnyt Halla-ahon ohjeella, kannattaa vaihtaa parempaan. Raikas lime näyttelee pääroolia tässä tasonnostossa. 

Perunoiden ja porkkanoiden määrät vain arvauksia, sillä en mitannut niitä tarkasti. Ja veden määrästä en osaa sanoa - silmä sanoo kun sitä on sopivasti.

Ota suikaleet huoneenlämpöön ja aloita sipulien hienontaminen. Jos olet laiska, voit leikata ne ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Levy kuumaksi ja voita pannulle. Kun se on sulanut, lisää sipuli. Laske keskilämmölle, mittaa sokeri mukaan ja sekoita tasaiseksi.

Anna karamellisoitua rauhassa eli samalla voit kuoria sekä pilkkoa perunat ja porkkanat. Ota sipuleihin väriä fiiliksesi mukaan ja siirrä sivuun johonkin isoon kulhoon. 

Paista fileesuikaleet mehevän kypsiksi kolmessa erässä. Curryjauhe ajoissa pannulle, jotta maut ehtivät avautua. Hienonnettu valkosipuli lisätään lopussa - 30 sekuntia riittää, 60 sekuntia maksimi.

Aseta valmiit suikaleet karamellisoidun sipulin kaveriksi samaan kulhoon. Käytin Xtran curryjauhetta, mutta Pirkka ja Meira toimivat vähintään yhtä hyvin. 

Isoon kattilaan vettä, perunat, porkkanat ja kaksi Knorrin kanafondia (yhteensä 12 g suolaa). Kiehauta ja tiputa keskilämmölle. Lisää kanat ja sipulit pari minuuttia ennen loppusuoraa, kaikki rasva mukaan.

Kun perunat ja porkkanat ovat lähes tavoitellussa kypsyydessä, laske lämpö nolliin ja viimeistele kuohukermalla. Sekoita. Siirrä kattila sivuun lepäämään. Purista kahden limen mehut joukkoon. Sitruunakin käy. Laitoin keittoon vielä ripauksen suolaa (1/5 tl). Sekoita tasaiseksi.

Haluat keittoon potkua? Lisää reseptiin 18 g vastaraastettua inkivääriä ja kuusi pakastettua thaichiliä ohuina siivuina. Upota ne liemeen hyvissä ajoin.

Vinkkihana ei sammu - kuivat fileesuikaleet kannattaa vaihtaa rasvaisiin paistileikkeisiin. Kun teet niin, jätä öljy pois jotta rasvamäärä pysyy samana. Suosin paistia, sillä se on mehukkaampaa ja vahvemman makuista.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään