Sipulinen feta-pinaattipasta

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 rkl Öljyä
250 g Sipulia
300 g Pakastepinaattia (suosi suomalaista)
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Suolaa
3 Valkosipulinkynttä
2 dl Kuohukermaa
150 g Fetaa (Rainbown luomu)
250 g Kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Pasta
3,75 l Vettä
6 tl Suolaa
500 g Kuivapastaa (fusilli)

Jaa resepti

Ohje

Hyväntekeväisyyskiertue jatkuu! Vielä kolme laserintarkkaa reseptiä, nii sit oonki tasoissa oman iän kaa. Hieno homma, mutta vauhtia lisättävä sillä pystyn paljon parempaankin.

Hienonna sipulit. Ota pakastepinaatti huoneenlämpöön. Kuullota keskilämmöllä öljyssä niin kauan, että se on pehmentynyt ja ottanut hieman väriä. Sinä aikana ehtii hienontamaan valkosipulinkynnet.

Lisää pinaatit ja mausta rouhitulla mustapippurilla sekä suolalla. Sulata niitä keskilämmöllä. Kun se on täysin pehmeää ja menettänyt hieman nestettä, siirrytään seuraavaan vaiheeseen.

Heitä valkosipuli mukaan ja avaa makuja minuutin ajan. Luota hajuaistiin. Kun tuoksu on selkeä mutta miellyttävä, on valkosipuli valmista - lämmöt pois ja kuohukerma sisään, sekoita tasaiseksi. Murenna feta joukkoon, sekoita vielä kertaalleen ja siirrä pannu sivuun.

Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Ota loppusuoralla 0,75 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta. Jos kastike on ehtinyt jäähtyä liikaa, lämmitä se nopeasti. Sekoita hiilari, soosi sekä keitinvesi keskenään isossa kulhossa ja nauti!

Tarjoile juustoisen ja kermaisen pastan seurana puolitettuja / neljään osaan leikattuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja. Jos haluat tehdä ruuasta astetta paremman, viimeistele jokainen annos sitruunalohkon mehulla (1/8) korostamaan pastan makuja. 

Kolmasosa kastikkeen suolasta kannattaa lisätä sipuliin, jotta se kypsyisi nopeammin. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 5 Sipulinen kinkkupiiras
  • 2 0 Sipulinen juustokeitto
  • 1 0 Sipulinen teeleipä
  • 2 0 Sipulinen tomaattikeitto
  • 0 0 Sipulinen sienikeitto
  • 2 0 Tomaattinen ja kermainen tonnikalapasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään