Pizza blanca con pollo

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Kaksi pizzapohjaa
250 g Koskenlaskijan cheddarkastiketta
400 g Kanan jauhelihaa
Maissia tölkistä
Jalapeñoa purkista
Tuoresalsaa
Pizzapohjat
2 dl Vettä
2 tl Kuivahiivaa
2 rkl Öljyä
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
Jauhoja
Tuoresalsa
250 g Minitomaatteja
90 g Punasipulia
30 g Medium chiliä
Limen mehu
0,33 tl Suolaa
Kana
2 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1 tl Paprikajauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Xtran curryjauhetta
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Jauhettua korianteria
0,5 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Valkosipulijauhetta (tai 2 kynttä)

Jaa resepti

Ohje

Raikas tuoresalsa leikkaa nätisti täyteläistä pizzaa!

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Herätä kuivahiiva lämpimässä vedessä (42-45 astetta). Mittaa mukaan öljy, suola sekä sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen. Puolikarkeat käy mainiosti. Vaivaa taikina kimmoisaksi, tähän menee noin viisi minuuttia. Jätä liinan alle kulhoon kohoamaan 45-60 minuutiksi. 

Valmista tuoresalsa. Hienonna punasipuli ja huuhtele sitä hetki siivilässä kylmän veden alla. Siirrä rasiaan. Hienonna chili ja laita se sipulin seuraksi. Purista puolet limestä niiden päälle. Kuutioi tomaatit pieneksi ja lisää joukkoon. Purista limen toinen puolikas ja mausta vielä suolalla, sekoita tasaiseksi ja vie jääkaappiin tekeytymään. 

Sekoita kuivamausteet keskenään. Hienonna valkosipulit, jos et halua käyttää jauhetta. Paista proteiinin pintoihin väriä täydellä teholla, jonka jälkeen lasketaan hieman lämpöä, murennetaan jauheliha ja lisätään kuivamausteet tasaisesti joukkoon. Lisää mahdollinen tuore valkosipuli viimeisenä, jolloin lämpö on korkeintaan keskilämmöllä. Siirrä sivuun lepäämään.

Jaa taikina kahteen osaan ja "kauli" pizzat sormilla leivinpaperien päällä. Reunat voi jättää paksummiksi kuin muun pohjan, mutta täysin tasainenkin käy. Levitä juustokastike pohjille, sitten proteiini, maissi ja viimeisenä jalapeño. Siirrä kuumalle pellille. Paista lättyjä kymmenen minuutin ajan keskitasolla 275 asteessa. Lusikoi tuoresalsaa pizzan päälle pala kerrallaan. Nauti kokiksen kanssa.

Pizzojen päälle voi laittaa myös ranskankermaa, johon on sekoitettu Pirkan chilpotlekastiketta. Kaksi osaa ranskankermaa ja yksi osa savuchilikastiketta on varmasti monelle sopiva. Hienonnettu korianterikin kävisi värin puolesta, mutta se jakaa rajusti mielipiteitä makunsa takia.

Voit tehdä pizzat myös naudan jauhelihalla. Korvaa tällöin curryjauhe ancho-chilijauheella. Puolita savupaprikan määrä ja lisää mausteseokseen hieman juustokuminaa, puolikkaan teelusikallisen verran. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään