Makeansuolainen chilikana

2 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

2 rkl Öljyä
300 g Kanan fileesuikaleita
2 rkl Aroin soijakastiketta (12 %)
2 rkl Pirkan makeaa chilikastiketta
1 rkl Pirkan srirachaa
1 rkl Pirkan riisiviinietikkaa

Jaa resepti

Ohje

Siirrä kana huoneenlämpöön ja paista se puolen tunnin kuluttua. Fileesuikaleiden tilalla toimii myös kanan paistisuikaleet, kanan jauheliha tai tofu. Suosittelen etenkin 600 g paistileikkeitä, jotka leikkaat itse suikaleiksi. Ne kannattaa paistaa kahdessa erässä. Mausta aina painon mukaan.

Sekoita mausteet tasaiseksi kastikkeeksi. Öljyä ja kuumenna pannu. Paista kana mehevän kypsäksi ja lisää kastike viimeiseksi kahdeksi minuutiksi. Paiston lopussa mukaan voi heittää hienonnettua valkosipulia - yhden kynnen verran, sillä maustekastikkeista löytyy jo hieman sitä.

Tarjoile suolattoman jasmiiniriisin kanssa. Viimeistele annos murskatuilla suolapähkinöillä, kevätsipulilla sekä limelohkon mehulla.

Kaverina voi tarjoilla myös raikasta kaali-porkkanasalaattia - 300 g kaalisuikaleita, 100 g porkkanasuikaleita, 4 rkl Miyatan makeaa riisiviinietikkaa eli "sushietikkaa", 2 tl soijakastiketta, 4 tl paahdettua tummaa seesamiöljyä, yksi punainen medium chili ohuina renkaina.

Jos tykkäät miedosta, niin jätä sriracha pois ja nosta muiden kastikkeiden määrää yhdellä teelusikalla. 

Vinkki - osta 600 g rintafilettä / paistileikettä, leikkaa tasaisiksi ja melko reiluiksi paloiksi. Marinoi paloja soijakastikkeen, riisiviinietikan sekä leivinjauheen / ruokasoodan sekoituksessa 1-2 h jääkaapissa. Sopiva määrä leivinjauhetta 600 grammaan on 3 tl. Ruokasoodalla määrä on puolet vähemmän eli 1,5 tl. Laita soijakastiketta ja riisiviinietikkaa molempia 2 rkl. Paistoaika rintafileepaloissa on hieman pidempi kuin fileesuikaleissa. Paistileikkeen paloja voi pitää filettä kauemmin, sille se on rasvaisempaa.

Kanan marinadissa on jo soijaa ja etikkaa, niin paljoa ei tarvitse lisätä paistovaiheessa - 2 rkl  soijaa, 4 rkl makeaa chilikastiketta, 2 rkl Pirkan srirachaa. 

Helppoa, halpaa, nopeaa, tasapainoista ja herkullista. Suolaista, makeaa, raikasta, tulista, umamirikasta, nam!

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 3 Makeansuolainen herkkuleipä
  • 19 0 Japanilainen umamikana
  • 3 1 Makeansuolainen Hirviburgeri
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 1 0 Aasialainen BBQ-nyhtökana
  • 0 0 Korealaiset nyhtökanaleivät

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään