2 976
2 976

Julmat minilihapyörykät (chilifaneille)

Raaka-aineet

500g Jauhelihaa(nauta, sikanauta, hirvi, kauris)
1 luomukananmuna
1 kourallinen korppujauhoja
oman maun mukaan suolaa
kunnon puska persiljaa
paljon currya
oman maun mukaan grillimaustetta
oman maun mukaan paprikajauhetta
oman maun mukaan sitruunapippuria
1 tl minttua (tuore tai kuivattu)
1/2 tl timjamia(tuore tai kuivattu)
1 tl sinappia(makea tai kokonaan sokeriton)
1/2 Habanero chili
1/2 dl rypsiöljyä

Jaa resepti

Ohje

Tämän ruoan taika on mausteseoksessa joka tehdään "syventämällä".

Tehdään ensin lihapullataikinan pohja sekoittamalla kananmuna ja korppujauhot lihaan ja lihan pitää olla HUONEEN LÄMPÖISTÄ! ettäs tiedätte. Me pääsimme kokeilemaan tätä hirven vasan jauhelihaan ja sanonpa vaan että aika hyvää.

Asiaan!

Sitten ota huhmare tai maustemurskain tai sellainen jamie oliverin kuulamurskain. Kaada sinne n.1/2 dl öljyä ja laita mikroon niin että öljystä tulee kohtalaisen kuumaa mutta ole varovainen ettei satu vahinkoja.

Nyt kun öljy on kohtalaisen kuumaa alat lisätä sinne mausteita. Ole luova heittele tavaraa sekaan maista välillä. lopuksi ota habanero ja laita kumihansikkaat käteen ja halkaise se ja poista siemenet ja istuta ne multaan niin ei tarvitse uudestaan ostaa kaupasta. Pilko chili niin pieneksi kuin suinkin voit ja lisää muiden maustimien ja öljyn sekaan.

Sitten eikuin mausteet tuhannen sekaisin. Tämä öljyn kuumentaminen aiheuttaa mausteille efektin joka syventää niiden makua ja tuo jopa uusia ulottuvuuksia niihin.

Lisää seos lihapullataikinaan ja sekoita kumihansikkaat kädessä. Anna lihan maustua about 30-60min huoneen lämmössä ja käske perheen pieninpien olla koskematta sillä habanero on todella viheliäinen joutuessaan silmiin ja nenään.

Sillä välin uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja pelti valmiiksi leivinpapereineen. Muotoile pullista noin peukalon kokoisia ellei sinulla ole järkyttävän iso peukalo. pullia tulee noin 20-30 kpl. Paista uunissa kunnes pinta on nätti ruskea tähän menee noin 15-25min riippuen uunista.

Kun otat pullat pois uunista anna niiden täytyä folion alla noin 2-5min se syventää makuja ja antaa mehukkuutta. Ja eikun syömään.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Vertigo
Kannattaa ventata seuraavaan aamuun että pullat ovat kylmiä silloin ne ovat mielestäni parhaimmillaan. Ja on muuten perkele tulisia!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään