Tomaattinen jauheliha-linssikeitto

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 rkl Öljyä
125 g Sipulia
400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
2 tl Paprikajauhetta
2 tl Juustokuminaa
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Jauhettua kanelia
2 tl Jauhettua korianteria
0,5 tl Cayennepippuria
3 tl Spice Upin inkivääritahnaa
3 Valkosipulinkynttä
400 g Mutin Polpaa
0,5 tl Suolaa
1,5 tl Sokeria
1 rkl Valkoviinietikkaa
Knorrin liha-annosfondi
11 dl Vettä
380/230 g Pirkan punaisia linssejä

Jaa resepti

Ohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön ja hienonna sipuli. Kuullota sitä keskilämmöllä 10 minuutin ajan tai sen verran, että pehmenee ja ottaa hieman väriä. Kun sipuli on valmis, siirrä se pannulta kattilan pohjalle. 

Sekoita suola ja kuivamausteet keskenään. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita levy täysille ja odota pari minuuttia. Iske liha tulikuumalle pannulle ja ota väriä pintoihin. Tiputa lämpö 2/3:een ja murenna jauheliha. Lisää inkivääritahna. Lusikoi kuivamausteet joukkoon, sekoita hyvin. Kun nauta on 95 % kypsää, laske 1/3:een ja lisää valkosipuli. Sille riittää minuutti. Siirrä mausteinen liha rasvoineen kattilaan sipulin kaveriksi.

Keitä reilusti kuumaa vettä keittimellä ja ota 11 dl talteen. Desi kaksi tuosta määrästä kannattaa käyttää pannun kautta, niin kaikki maku saadaan talteen. Aseta Knorrin liha-annosfondi kuumaan veteen (beef, ei rich beef), odota hetki ja sekoita tasaiseksi lihaliemeksi. Kaada jauhelihan ja sipulin joukkoon purkki tomaattimurskaa. Mausta suolalla, sokerilla sekä valkoviinietikalla.

Nyt lihaliemi mukaan. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta. Kun se alkaa kuplia, kansi päälle ja lämpö 1/6:een. Hauduta miedolla liekillä 45 minuutin ajan. Sekoita puolivälissä. 

Kun 35 minuuttia on kellossa, huuhtele linssejä siivilässä kylmän veden alla niin kauan, että kuplia ei enää näy. Siirrä sivuun odottamaan. 45 minuuttia täynnä - kaada linssit keiton joukkoon. Käännä levy täysille. Kun se alkaa kuplia, kansi päälle, lämpö 1/6:een ja hauduta vielä viiden minuutin ajan.

Herkku on vihdoin valmista! Asettele annokset lautasille ja tarjoa rapean leivän kanssa. Koristele halutessasi lehtipersiljalla. 

Teen tämän keiton kuitenkin lähes joka kerta päivää aiemmin - linssit imevät vuorokauden aikana liemen makuja itseensä, jolloin lopputuloksena on tasaisempi maku. Vahva suositus. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään