Chorizo-tonnikalapizza

3 annosta

Raaka-aineet

3 Pizzapohjaa
Kastiketta
350 g Mozzarellaraastetta
2 prk Tonnikalaa paloina öljyssä
Chorizoa
Nopea pizzapohja
3 dl Vettä
3 tl Kuivahiivaa
1,5 tl Suolaa
3 rkl Öljyä
Jauhoja
Kastike
1 rkl Oliiviöljyä
400 g Mutin Polpaa
0,5 tl Suolaa
1 tl Sokeria
2 rkl Tuoretta basilikaa
2 Valkosipulinkynttä
1 tl Sipulijauhetta

Jaa resepti

Ohje

Tee ensiksi pizzakastike. Yhdistä ainekset kannelliseen rasiaan. Vedä valkosipuli veitsellä todella pieneksi, hienonna tuore basilika karkeasti. Vie jääkaappiin maustumaan.

Herätä kuivahiiva lämpimässä vedessä (42-45 astetta). Lisää hetken päästä öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi. Sokeriakin voi laittaa 1,5 tl verran. Lisää jauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Lopuksi vaivataan kimmoisaksi. Viisi minuuttia riittää. Jätä lepäämään huoneenlämpöön liinan alle 45-60 minuutiksi. Pizzapohjat "kaulitaan" sormilla pyöreäksi ja ohueksi, mutta menee se kaulimellakin vaikka se onkin rikollista.

Kastiketta ei hauduteta, vaan laitetaan suoraan pohjien päälle. Haudutettu soosikin maistuu, mutta ei ole niin raikas. Polpa on hinta-laatusuhteeltaan ja saatavuudeltaan paras. Pelatikin on hyvä. Jos löydät kuitenkin kaupasta San Marzanoa, ota sitä. 

Paista pizzat kymmenen minuutin ajan uunin keskitasolla, 275 asteessa. 

Kaksi täytettä ei riitä? Lisää pizzoihin vielä punasipulia ja oliivia - ne toimivat hienosti chorizon ja tonnikalan kanssa. Puolet mozzarellaraasteesta voi korvata emmentalilla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään