33 367
33 367

Vispipuuro

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1/2 l puolukoita
1 l vettä
2 dl sokeria
2 dl mannaryynejä

Jaa resepti

Ohje

Esivalmistelut

Kaiva komeron/vintin/varaston kätköistä kumisaappaat ja vedenkestävät asusteet (mielellään punaiset, näkyvät metsällä, hirviä varten). Lähde mahdollisimman hiljaa ja aikaisin, etteivät naapurisi näe sinua. Etsi metsä, missä et taatusti törmää tuttuihisi, ota etukäteen selvää, missä he käyvät. Ole metsässä näköyhteydessä autoon, tai kulkuvälineeseen, jolla tulit. Puut näyttävät kaikki samannäköisiltä. Ota varmuuden vuoksi puhelin ja nagivaattori, koskaan ei voi olla liian varovainen. Yksi litra puolukoita riittää vallan mainiosti, saat tehtyä puuron toisenkin kerran. Palaa kotiin hissuksiin.

Ohje:

Kaada litra vettä kattilaan sekä 1/2 litraa juuri keräämiäsi puolukoita joukkoon. Anna kiehua kunnes puolukat ovat hajonneet, noin 10-20 minuuttia.

Sillävälin, ehdit piilottamaan kumisaappaasi ja muut varusteesi hyvin, odottamaan ensi vuosikymmentä.

Kun puolukat ovat hajonneet, lisää mannaryynit, koko ajan vispaten. Vispaa jauhot kunnolla joukkoon. Anna hautua 10-15 minuuttia.

Ota kattila hellalta ja ala vispaamaan puuroa oman mielesi ja kuntosi mukaan. Et saa siitä kuitenkaan yhtä vaaleaa, kuin kaupasta ostettu vastaava sötkötys.

Nauti puuro sokerin kera tai sellaisenaan, maitoa voivat lisätä, sellaiset hyväkkäät, joilla ei ole laktoosi-intoleranssioireita maidon suhteen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään