Ananas-Kookos-Kana

15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g Hunajamarinoitu broilerin fileesuikale
1 kpl Keltasipuli
1 kpl Chilipaprika
1 kpl Tuore ananas
2 dl Kookosmaito
1 dl Vesi
0,5 rkl Maizena maissitärkkelys
1,5 tl Fariinisokeri
0,5 tl Cayannepippuri
1,5 tl Suola
1 tl Paprikajauhe
1,5 tl Curryjauhe
1 pss Riisinuudelia

Jaa resepti

Ohje

  1. Halkaise tuore ananas neljään lohkoon, jonka jälkeen voit kuoria sen veitsen avulla ja poistaa ananaksesta kovan ydinosan. Tämän jälkeen pilko ananaksen heldelmäliha noin 1x1,5cm kokoisiksi mukaviksi paloiksi.
  2. Kuori ja pilko keltasipuli ja chilipaprika pieneksi. Voit säädellä tulisuutta jättämällä chiliin siemenet tai poistaa ne kätevästi lusikkaa apuna käyttäen pilkonnan yhteydessä.
  3. Paista broilerin fileesuikaleet paistokasarissa tai muussa korkeareunaisessa pannussa. Lihan kypsyessä voit lisästä siihen paprika-, ja curryjauheen, cayannepippurin, suolan ja fariinisokerin.
  4. Broilerin kypsyttyä lisää pannuun ananaspalat, sipuli kuutiot ja chili. Paista hetki. 
  5. Anna paistoksen hautua kannen alle miedolla lämmöllä noin 10min, jotta ananakset pehmenevät. 
  6. Ota kattila ja laita siihen vettä kiehumaan riisinuudeleita varten.
  7. Laita broiler paistoksen joukkoon 2dl kookosmaitoa, sekä 1dl vettä jonka joukkoon olet sekoittanut Maizena maissitärkkelystä.
  8. Sekoita ja anna keittyä hieman kasaan. 
  9. Veden kiehuttua nosta kattila pois levyltä, laita nuudelit siihen ja suolaa perään oman maun mukaan. 2min kuluttua nuudet ovat valuttamista ja huuhtelua vaille valmiita. Samoin broiler paistois. 
  10. Nauti. 

Ruoka on helppo valmistaa. Ruoan makua voi vaihdella laittamalla chilin siemenet mukaan tuomaan tulisuutta tai laittamalla enemmän fariinisokeria halutessaan siitä makeampaa. Ruoka maistui alkuun pehmeästi kookokselle joka viipyili pois tuoden ananaksen mausteissa marinoituneen maun pyörähdellen suuhun. Mielestäni tämä on hyvä vaihtoehto tuomaan trooppista, hieman ehkä arvokkaampaa makua arkeen perinteisen currykanan vaihteeksi. Puoli lasillista valkoviiniä kaverina ei tee tästä ruoasta ainakaan yhtään arvottomampaa.

Vinkki: Tuore ananasta ostaessa kaupasta voit tarkastaa sen kypsyyden! Jos ananaksen kruunun keskeltä lähtee lehti helposti irti sormien avulla, niin ananaksen pitäisi olla sopivan kypsää. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Laiskan miehen broilerikiusaus
  • 3 4 Tulinen Broilerkeitto
  • 6 10 Possua hapanimeläkastikkeessa
  • 17 0 Lempeän tulinen kanakeitto
  • 5 1 Broilerpasta
  • 0 4 Marinoitu ananas ja banaanikreemi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään