21 815
21 815

Kalakukko Kuhafileistä

yli 24 h

Raaka-aineet

1 pkt Myllyn paras ruistaikinaa
n. 300 g kylkisiivuja
1 pkt pekonia
n.1 kg kuhafileitä
½ dl riisiä
suolaa, valkopippuria
sulatettua voita
foliota

Jaa resepti

Ohje

Sulata ruistaikina. Mikään ei estä tekemästä taikinaa itsekin, mutta tämä on helppo ja hyvä lopputulos on varma. Perkaa kalat ja fileroi ne. Taikinassa on 2 palaa, kauli ne pyöreiksi tai suorakaiteen muotoisiksi, muista jättää taikinan keskusta reunoja paksummaksi! Kuivaa kalat ja sirottele niille suolaa ja hiukan valkopippuria. Varo maustamasta liikaa!

Laita muutamia riisinjyviä taikinalle, ne imevät ylimääräisen kosteuden pois eikä niitä huomaa valmiissa kukossa. Lado kaulitulle taikinalle kerros kalaa. Kalan päälle kerros pekonia. Pekonin päälle riisiä. Toista tämä osio!

Viimeiseksi laita kylkisiivut koko komeuden päälle. Sirottele suolaa lihalle. Nosta toinen taikina päälle ja hiero saumakohdat vedessä kostutetuin sormin sileiksi.

Revi foliosta 2 niin suurta palaa, että saat kiedottua kukon niihin hyvin. Nosta kukko foliolle ja voitele se voisulalla. Rypistele folio kukon ympärille pesäksi, mutta älä sulje vielä.

Laita kukko uuniin puoleksi tunniksi 200 asteeseen. Ota kukko pois uunista ja voitele se uudestaan voisulalla. Nyt saa folion sulkea ja täytyykin. Alenna lämpö 125 ja paista kukkoa 3 tuntia. Käännä uuni pois päältä, anna kukon olla vielä uunissa jälkilämmössä. Nosta kukko jäähtymään. Kun se on jäähtynyt tunnin pari, avaa foliota että kosteus pääsee pois jos on. Laita mielellään yöksi jääkaappiin ja syö vasta seuraavana päivänä. Meidän mielestä on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Jos haluaa tehdä taikinan itse: 3 dl vettä, 2 rkl öljyä, 2 tl suolaa, 4 dl ruisjauhoja, 4 dl vehnäjauhoja. Kaikki vaan sekaisin.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään