Donitsit rahkatwistillä ja valkosuklaalla

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunia
50 g voita
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
100 g rahkaa
Kuorrute:
150 g valkosuklaata
(nonparelleja)

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi esimerkiksi kupissa mikrossa ja kaada se leivontakulhoon. Lisää voin joukkoon sokerit, sitruunamehu ja sitruunan kuori. Kun voi on viilentynyt, lisää sekaan kananmuna ja rahka. Sekoita.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään eri kulhossa. Ripottele jauhoseos hiljalleen leivontakulhoon muiden ainesten joukkoon, samalla sekoittaen vispilällä tai lusikalla. Kun taikina alkaa kovettua, voit vaivata sen loppuun käsin.

Taikinan pitäisi olla massamaista, helposti käsiteltävää ja kulhosta irtoavaa. Jos se on kovin tahmeaa, lisää hieman vehnäjauhoja.

 

Laita rasvakeitin 175 asteeseen. Jos käytät kattilaa ja rasvaa, tiedät rasvan olevan sopivan kuumaa silloin, kun pieni taikinanokare (tai vaikkapa vaalea leipäpala) ruskettuu n. 1 minuutissa tummaksi.

Sillä välin, kun rasva kuumenee, jaa taikina esimerkiksi kahdeksaan osaan (silloin saat 8 pientä donitsia). Pyörittele ensin 8 tiivistä palloa. Työnnä esimerkiksi sormi pallon keskeltä läpi, jolloin pallo muuttuu donitsiksi. Tai venyttele ihan sellaiseen muotoon, kuin tahdot.

Laita muutama donitsi kerrallaan rasvakeittimeen tai rasvakattilaan. Paista n. 1 minuutti ja sen jälkeen käännä donitsit ympäri ja paista toistakin puolta minuutin verran. Nosta valmiit donitsit talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy pois. Donitsit saattavat vaikuttaa rasvasta otettaessa kovilta, mutta ne pehmenevät viiletessään hieman. Suojaa lämpimät donitsit esimerkiksi mikrokuvulla ja odota niiden jäähtymistä.

 

Paloittele valkosuklaa murokulhon kokoiseen astiaan. Sulata valkosuklaata esimerkiksi mikrossa pikkuhiljaa välillä sekoitellen, niin, ettei se kuitenkaan kiehu tai pala. Kaada nonparelleja toiseen murokulhoon. Dippaa donitsien toinen puoli ensin valkosuklaaseen, ja sitten nonparelleihin. Aseta nämä kuorrutetut donitsit tarjottimelle tai lautaselle ja siirrä jääkaappiin kovettumaan. Valmista!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään