19 553
19 553

Chorizo-Makkarakastike

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g Chorizo Paprikasalami
1 pkt Kuoretonta kalkkuna-makkaraa
1 Sipuli
1 rkl Oliiviöljyä
2 dl ruokakermaa
4 dl vettä
1 kpl Lihaliemikuutio / Lihafondi
1 rkl Ketsuppia
1 rkl Sinappia
1 prk Tomaattipyrettä
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl Paprikajauhetta
1 tl Tulista chilijauhetta
1 tl Mustapippuria
½ tl Suolaa
2 rkl Vehnäjauhoja
2 kpl Venäläisiä suolakurkkuja

Jaa resepti

Ohje

Tässä yksi erittäin perinteinen kastike, jota tyypilliseen tapaani hieman muuntelin. Yhdistelin tässä muutamaa nakki/makkarakastike-reseptiä sekä lisäsin mukaan pari omaa lisuketta lisäpotkua antamaan.

Makkarana voi käyttää mitä tahansa, mutta itse päädyin HK:n sinisen ja tavallisten grillimakkaroiden jälkeen kuorettomaan kalkkunamakkaraan. Silppua sipuli pieneksi ja paloittele makkarat haluamaasi kokoon. Chorizo paprikasalami tuo kovana makkarana kivan vastapainon pehmemmälle kalkkunalle. 

Laita pannulle oliiviöljy. Paista sipuleita sen verran, että pehmenevät ja lisää sen jälkeen makkara mukaan tomaattipyre ja chilijauhe, mikäli sitä käytät. Chorizo ei vaadi kypsennystä samalla tavalla kuin kalkkuna, mutta makkaroihin on hyvä saada hieman väriä ennen nesteiden lisäämistä.

Kun makkarat ovat ottaneet väriä ja Chorizotkin ovat olleet seassa parisen minuuttia niin lisää vesi, lihafondi, sinappi, ketsuppi, valkosipulijauhe, mustapippuri, paprikajauhe ja suola eli siis kaikki loput ainekset. Vehnäjauhot eivät välttämättä ole pakollisia, mutta joskus kastiketta on hyvä suurustaa ettei jää turhan vetiseksi.

Keittele kasaan n. 10-15 min miedolla lämmöllä. Toimii hyvin perinteisesti perunan kanssa, mutta olen syönyt tätä myös penne-pastan sekä riisin kanssa, joten näistä voi helposti valita oman suosikkinsa. 

Edit: Tätä on tullut tehtyä nyt useampaan kertaan ja aina hieman erilaisilla variaatioilla. Savustettu paprikajauhe tuo myös kivan lisän mitä kannattaa kokeilla. Viimeisimpänä uudistuksena lisäsin mukaan kaksi venäläistä suolakurkkua pilkottuna. Aikomukseni oli myös laittaa purkillinen herkkusieniä, mutta luultavasti annoksesta olisi alkanut tulemaan sekamelska. Herkkusieniä kokeilen mahdollisesti seuraavalla kerralla suolakurkun sijasta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Kolme lämmintä leipää
  • 2 3 Mamman makaryynilaatikko
  • 2 0 Tulinen chorizo-makkarakastike
  • 0 1 Possunsuikalepata
  • 3 0 Unkarilainen "pannupizza" (Langalló)
  • 2 0 Chorizokeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään