75 626
75 626

Hirven palapaisti / stroganoff pata tms.

10 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

800 g Hirven paistia
400 g Hirven ulkofileetä
1 kpl sipuli
sopivasti tomaattimurskaa
sopivasti kermaa
sopivasti sinappia, soijaa, suolaa, fonduchef beef/ lihaliemikuutio/ lihaliemi, vasta jauhettua viidenpippurin sekoitusta, scandinavian forest maustesekoitus
sopivasti suolakurkkuja
2 kpl laakerinlehti
1 prk smetana
10 kpl kokonaisia mustapippureita
6 dl kiehuvaa vettä
4 rkl vehnäjauhoja ja hieman maizenaa
sopivasti persliljaa

Jaa resepti

Ohje

Ota lihat sulamaan ajoissa jääkaappiin (1-2vrk) ,josta huoneenlämpöön, itsellä olivat 6h jääkaapissa ja yön huoneenlämmössä, laita reunalliselle alustalle, lihasta irtoaa verta yms hyviä nesteitä sulaessa. Leikkaa lihat miehen peukalonpään kokoisiksi paloiksi syiden vastaisesti. Ruskista liha öljyssä paistinpannulla pienissä erissä ettei pannu jäähdy liikaa, heitä lihat isoon pataan, jossa pohjalla voita. Ruskista (hieman) kuutioitu sipuli samalla pannulla (lisää öljyä jos tarvitsee), lisää fondu lötkö/ lihaliemikuutio, soija, laakerinlehdet, kokonaiset pippurit ja jauhot (itse siivilöin ja ruskistin hieman) pannulle, lisää tomaattimurska ja kiehuva vesi (vedenkeittimellä) samalla sekoittaen. Kippaa koko satsi pataan ruskistettujen lihojen sekaan. Lisää vettä jos siltä tuntuu, itse laitoin sen verran että lihat juuri ja juuri peittyivät. Sekoita ja laita uuniin n. 150 C. Anna olla uunissa 2-5 tuntia.

Ota pata uunista, maista, lisää smetana, kerma ja suolakurkut, sekoita, maista, lisää mausteita jos tarvetta. Lisää lämpö n. 170 asteeseen ja anna olla 30-60 minuuttia.

Lisukkeena tarjottiin kermaan ja voihin tehtyä pernamuussia, mutta pasta/ riisi yms. varmaan menisivät myös. Viskaa päälle silputtu peslilja ja tarjoile.

Laita mausteita/ aineksia makusi mukaan esim. chiliä, paprika, porkkanaa, hillosipuleita, läskiä/ pekonia. Kerma/smetana/veden voisi varmaan korvata punkulla, omena siiderillä/ mehulla, oluella. Lisää sieniä jos niistä tykkäät, suppilovahvero, mustatorvisieni, herkkusieni. Laita mitä lihaa löydät (possua, nautaa yms), yleensä pitkä hautumisaika on vaan hyväksi ja lämpötilat on viitteellisiä, pienempi lämpötila --> pidempi aika --> enemmän/ pehmeämpiä makuja.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

aku313
Pakastinta piti saada tyhjennettyä ja vieraalle ruokaa, lihavalinnat eivät olleet pettymys, tuli uskomattoman mureaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään