5 966
5 966

Karjalanpiirakat

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikina
3 dl Ruisjauhoja
2 dl Vehnäjauhoja
1-2 tl Suolaa
2 dl Vettä
1 rkl Öljyä
Riisipuuro
1,5 l Laktoositonta maitoa
3 dl Puuroriisiä
1,5 tl Suolaa
Voiteluun
Voisulaa

Jaa resepti

Ohje

Mittaa maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun maitoa alkaa kiehua, lisää puuroriisi. Sekoita seosta säännöllisesti. Huuhtele puuroriisi ja lisää kattilaan. Kun riisi alkaa kypsyä ja maito imeytyä, vähennä hellan lämpötilaa. Kun riisi on kypsää ja maito lähes kokonaan imeytynyt, sammuta hella. Lisää loppuvaiheessa suola. Anna puuron jäähtyä (Tarvittaessa puuron voi hetkeksi laittaa jäähtymään jääkaappiin).

Sekoita kulhossa ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää sittenvesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta 7 cm:n kokoisia ympyröitä muotilla tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla. 

Levitä puuroa taikinalevyn keskelle soikion muotoiselle alueelle. Jätä reunoille n. 3 cm kääntövaraa. Rypytä reuna etusormilla kevyesti painaen edeten keskeltä päihin. Korkeimmat taikinahuiput voi painaa hieman matalammiksi, jottei ne pala uunissa.

Paista piirakoita 250 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin sävyn. Nosta kuumalta pelliltä liinan suojaan jäähtymään ja sivele päälle samantien voisulaa.Tarjoile munavoin kera. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään