Kuorrutettu mantelikakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

4 kpl mandariineja
6 kpl kananmuna
250 g ruokosokeria
275 g mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Jugurttikuorrute
840 g kreikkalaista jugurttia
160 g tomusokeria
240 g mascarponea

Jaa resepti

Ohje

Jugurttikuorrute

Laita kreikkalainen jugurtti kahvinsuodattimilla vuorattuun siivilään yön yli, jotta siitä poistuu liika vesi, ja jugurtista tulee kovempaa. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.

Kakku

Keitä mandariineja kuorineen runsaassa vedessä noin tunti. Jähdytä mandariinit, leikkaa ne lohkoiksi ja murskaa ne esim tehosekoittimella mössöksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen, ja sekoita ne munavaahtoon. Lisää joukkoon murskatut mandariinit. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla, 200 asteessa noin tunti. Jos pinta meinaa palaa, peitä se leivinpaperilla lopun 20 min ajaksi.

Vaihtoehtoja

Ruokosokerin voi varmaan hyvin korvata tavallisella sokerilla. Silloin vain kakusta ei tule yhtä ruskeaa. Kreikkalaisen jugurtin sijaan voi käyttää turkkilaistakin jugurttia ja mascarpo-juuston sijaan, esime Philadelphia-juustoa.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Kuorrutettu mantelimassakakku
  • 3 0 Kuorrutettu appelsiini-tiikerikakku
  • 9 4 Mantelikakku
  • 10 10 Kuorrutettu Banaani-Mansikkakakku
  • 1 0 Kuorrutettu ananas-porkkanakakku
  • 3 3 Kuorrutettu suklaakakku

Kommentit

pvalisuo
Ohje on otettu Norjalaisesta Vakre Hjem & interiør-lehdestä. Piti kokeilla kun se näytti niiin hyvältä. Hyvin onnistuikin heti ekalla kerralla. Ehkä laitan seuraavaksi vähän vähemmän sokeria ainakin kuorrutteeseen. Kakun sanottiin olevan parhaimmillaan seuraavana päivänä. Huomenna se selviää.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään