4 466
4 466

Pienet mustikkapiiraat 26.7.2016

Raaka-aineet

2 dl maitoa ja ½ dl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
30 g pehmeää voita
vehnäjauhoja
perunajauhoja
tomusokeria, mustikoita
kanamuna voiteluun
valmiin pullan päälle mustikoita ja hyytelösokeria

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito n 42 asteiseksi. Sekoita sokeri ja kuivahiiva, lisää lämpimään maitoon, hämmennä että sokeri on sulanut ja hiiva liuennut hyvin. Lisää sitten suola ja ala vähitellen lisämään vehnäjauhoja, kun taikina alkaa olemaan paksua niin ota käsi avuksi ja alat vähitellen lisäämään voita ja jauhoja niin että saat kuohkean pehmeän taikinan. Nostata taikinaa noin ½ tuntia.

Puristele ilmakuplat taikinasta ja leivo pötkö jonka jaat 10 yhtä suureen osaan. Pyörittele pullat, anna kohota vielä n 15 min. Ota vaikka juomalasi ja paina pullan keskeltä littanaksi niin että tulee syvä kuoppa. Muotoile käsillä vielä reunoja ylöspäin. Voitele reunat.Laita pohjalle ohutkerros perunajauhoja tasaisesti. Sekoita tomusokeri mustikoihin ja täytä pullan kuoppa tasaiseksi mustikoilla. Halutessasi voit leikata koristeita reunaan ja pistää vähän raesokeria. Paista pullia 220 asteessa n 10-15 min.

Kun pullat ovat vähän jäähtyneet laita keko mustikoita päälle ja valele hyytelösokerilientä päälle. Itse käytin liivatejauhetta jonka liotin mustikkamehuun.

Huom tässä oli kaikki kuivia tuoreita mustikoita.

Halutessassi voi vielä vähän sihdata tomusokeria reunoille.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Mieheni on ehdottomasti sitä mieltä että tämä on oikea mustikkapiirakka, marjoja ei saa litata eikä tehdä kiisselimäistä täytettä. ;o) itse tykkään muropohjaan tehdystä piirakasta, makuasia. ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään