Pikkupuustit

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
75 g voita
Täyte
voita
kanelia
vaniliinisokeria

Jaa resepti

Ohje

Pullataikina:

Lämmitä maito 42-asteiseksi ja kaada yleiskoneen kulhoon. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja (1dl) ja kaada maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma sekä suola ja alusta jauhoja vähitellen joukkoon koko ajan vaivaten. Sulata voi ja kaada taikinan joukkoon alustuksen loppuvaiheessa. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota kulhon reunoista. Laita leivinliina kulhon päälle ja taikina nousemaan lämpimään paikkaan puoleksi tunniksi, esimerkiksi mikroon (älä laita päälle).

Kaada taikina öljytylle alustalle ja vaivaa "palloksi". Jaa taikina neljään osaan ja toista seuraava vaihe jokaiselle osalle:

Kauli taikina ohueksi levyksi. Voitele pehmeällä voilla ja ripottele päälle kanelia ja vaniliinisokeria. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa veitsellä n. 2cm levyisiä pikkupullia. Laita leivinpaperoidulle uunipellille, paina keskeltä korvapuustin muotoon ja laita liina päälle. Anna kohota n. 15min. Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 6-7min.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 2 Omenasarvet
  • 2 4 Focaccia viinirypäleillä ja salvialla 1.9.2021
  • 3 0 Pullat
  • 1 0 Laskiaispullat
  • 0 0 Solmupulla
  • 2 5 PATONKI RAPEA taikina&leivonta

Kommentit

henna2201
Kuka sanoi, että pullien pitää aina olla isoja? Näppärä suupala kahvin kanssa, joita voi hyvällä omatunnolla ottaa kaksikin (ehkä kolme...).

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään