Mansikkahyydyke kakku

Raaka-aineet

POHJA
4 kpl kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (leivonta)
TÄYTE
1 prk (250G) Maitorahkaa
1 prk (2½dl) kuohukermaa
250g pakastemansikoita sulana
½ dl pakastemansikoista irronnutta mehua+ hieman kostutukseen.
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (en itse muistanut)
7 liivatelehteä
200g mansikoita itse käytin puoliksi sulaneita mutta pitäisi tuoreita

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri "jämäkäksi" vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vähitellen vaahdon joukkoon. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Kumoa uunista tullut pohja leivinpaperille ja poista paistopaperi, anna jäähtyä. Leikkaa pohjasta 22-senttinen pyöreä pala irtopohjaista vuokaa apuna käyttäen. Käytä siis 22cm halkaisijaltaan kokoista irtopohjavuokaa!

Kaada sulaneista pakastemansikoista reilu ½ dl mehua lasiin (mehua voi jatkaa vedellä jos ei riitä), kostuta levykakkupohjan pala kevyesti ja säästä loppu mehu. Soseuta pakastemansikat esim. blenderillä. Vatkaa kuohukerma "vaahdoksi" ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää mansikkasose ja sokerit, sekoita. Laita mousse odottamaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet vuoan.

Vuoraa 22-senttinen irtopohjavuoka kelmulla (Itse vuorasin vain pohjan). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivuta tuoreita mansikoita ja asettele siivuja (en käyttänyt päätypaloja ollenkaan) tiiviisti vuoan pohjalle ja yksi kierros myös vuoan reunoille. Kuumenna ½ dl mansikkamehua mikrossa kuumaksi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen (lusikalla) moussen joukkoon. Kaada täyte vuokaan mansikkasiivujen päälle ja aseta lopuksi kostutettu levykakun pala (paistopinta ylöspäin) pinnalle, painele varovasti. Peitä kakku kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Raejuusto-rahka kakku
  • 2 1 Suklaa-mascarpone kakku
  • 2 2 Mustaherukka-suklaamousse kakku
  • 1 1 Mansikka suklaahippu kakku
  • 8 1 Lähihoitajan kakku
  • 0 0 Valkosuklaa-Daim kakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään