Sitruuna-Mustikka täytekakku

8 annosta

Raaka-aineet

Kakku
230 g (Suolatonta) voita huoneenlämpöisenä
250 g Sokeria
100 g Vaaleaa ruskeaa sokeria
4 kpl Kananmuna huoneenlämpöisenä
1 rkl Vanilijauute
345 g Siivilöityä vehnäjauhoja
1 rkl Leivinjauhetta
0,5 tl Suolaa (voi jättää pois jos voissa on suolaa)
2,4 dl Piimää
3 kpl Sitruunan kuori ja mehu (keskikokoisen)
275 g Jäisiä mustikoita (älä sulata)
1 rkl Vehnäjauhoja
Kermajuusto kuorrutus
224 g Koskenlaskijaa (rasvaista)
115 g (Suolatonta) voita huoneenlämpöisenä
420 g Tomusokeria
1-2 rkl Kuohukermaa
1 tl Vanilijauute
ripaus Suolaa (Jos voissa ei ollut suolaa)

Jaa resepti

Ohje

1) Lämmitä uuni 175°C lämpötilaan (Kiertoilma toiminto). Rasvaa ja jauhota kevyesti kolme 22cm kakkuvuokaa. Laita sivuun.

2) Tehdään kakku. Käytä yleiskonetta tai vatkainta. Vatkaa voi täysillä kunnes rakenne on kermaista, eli noin 1 minuutti. Lisää sokerit ja vatkaa keskinopeudella kunnes rakenne on kermaista eli noin 2-3 minuuttia. Lisää Munat ja vaniljauute. Vatkaa keskinopeudella kunnes kaikki on sekoittunut hyvin. Noin 2 minuuttia. Aseta sivuun.

3) Suuressa astiassa sekoita jauho, leivinjauhe (ja suola). Lisää hitaasti kuiva-aineet muihinaineisiin. Vatkaa vain noin 5 sekuntia. Lisää piimä sitruunankuori ja mehu. Ota kuljo pois sekoittimesta (jos käytät yleiskonetta) ja sekoita varovasti kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet. Sekoita mustikoiden sekaan ruokalusikallinen jauhoja, ja sekoita taikinaan. Taikina on erittäin paksua. Älä sekoita liikaa missään vaiheessa. Se aikehuttaa taikinan murenemisen.

4) Lusikoi taikina tasaisesti kolmeen esivalmisteltuun pannuun. Jos käytät vain kahta pannua on paistoaika pidempi. Paista kolmea kakkua 21-26 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Poista uunista ja anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

5) Kuorrutuksen tekeminen. Käytä yleiskonetta tai vatkainta. Vatkaa juusto ja voi keskinopeudella kunnes paakkuja ei ole jäljellä. Noin 3 minuuttia. Lisää tomusokeri, ruokalusikallinen kernaa, vaniljauutetta (ja suola), samalla vatkaten matalilla kierroksilla. Lisää nopeutta isommalle ja vatkaa 3 minuuttia. Lisää toinen ruokalusikallinen kermaa jos kuorrute vaikuttaa jykältä.

6) Kakun kokoaminen. Käytä pitkää sahalaitaista puukkoa. Trimmaa kakun päällinen tasaiseksi (ohut kerros riittää). Laita ensimmäinen kerro kakkuvuualle. Täytä tasaisesti kuorrutteella. Laita toinen kerros ja lisää kuorrutetta. Lisää viimeinen kerros ja peitä kauttaaltaan kuorrutteeseen. Kuorrutetta ei ole kovin paljoa joten ohut kerros riittää. Koristele mustikoilla ja sitruunanviiapleilla. Anna olla jääkaapissa vähintään 45minuuttia ennenkuin leikkaat. Muute kakku hajoaa, jos yriyäy leikata sitä. 

7) Vinkki. Valmista kakku ja kuorrutus päivää etukäteen. Säilytä kakut huoneenlämmössä hyvin peitettynä (esimerkiksi elmukelmuun). Pidä kuorrute kannellisessa astiassa jääkaapissa. Valmiin kakun voi myös pakastaa. Säilyy pakkasessa jopa 2kk. Sulata kakku kuitenkin jääkaapissa ennen tarjoilua (yn yli). Kakun voi myös tehdä yhdellä vuualla. Paistoaikaa en tiedä.

Yksi keskikokoinen sitruuna 1 rkl kuorta ja 2-3 rkl mehua. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Mustikka-lime täytekakku kierteellä eli kierrekakku
  • 2 0 Maailman paras täytekakku
  • 1 2 Inkivaarimuffinssit
  • 10 3 Suklaakeksit
  • 2 5 Bakewell piirakka
  • 7 4 Madeira kakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään